Osumnjičeni za krađe vozila, alata, ali i alkohola i kozmetike

Šavnička policija je 16. decembra pronašla oštećeno otuđeno vozilo na dijelu regionalnog puta Šavnik-Nikšić
153 pregleda 0 komentar(a)
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2014. 18:20h

Pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti nastavljaju pozitivan trend u rasvjetljavanju krivičnih djela.

Uhapšeni su Nikšićani Miloš Kruščić (29) zbog osnovane sumnje da je 2.februara provalio u kafe baru „Meduška“ i otuđio veću koliinu pića, i Boris Mišković (35) zbog osnovane sumnje da je 7.februara iz „Golfa 3“, vlasništvo V.B. ukrao CD plejer i parfem.

Obojici je nakon saslušanja određen pritvor i sprovedeni su u ZIKS Spuž.

Šavnička policija uhapsila je Dalibora Mikića (20), nastanjenog u Podgorici, Mojkovčane Borisa Orovića (23) i njegovog tri godine starijeg brata Toma, kao i Podgoričane Zorana Lakčevića (23) i Nemanju Popovića (21) zbog osnovane sumnje da su u noći između 15. i 16.decembra Š.M. iz Šavnika iz garaže ukrali „Golf 2“, kao i oko 100 litara domaće rakije, motornu testeru, po dvije brusilice i bušilice, električni aparat za obradu drveta-blanju, ručni cirkular za drva, stolarsku mašin za rezanje parketa, ubodnu testeru, šlajfericu, aparat za zavarivanje, više garnitura ključeva i razni alat.

Šavnička policija je 16. decembra pronašla oštećeno otuđeno vozilo na dijelu regionalnog puta Šavnik-Nikšić, u mjestu Gradac. Mikić, braća Orović i Popović se sumnjiče i da su istog mjeseca iz porodične kuće A.M. u Šavniku ukrali dva ručna mlina za meso, isto toliko kompleta ključeva – gedora, razni alat, kao i 20 litara domaće rakije.

Nadležni tužioci su pomenuta djela kvalifikovali kao teška krađa, a Mikić i Boris Orović su 9.februara sprovedeni na dalju nadležnost Zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji je donio rješenje o zadržavanju, nakon čega im je od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku određen pritvor i isti su sprovedeni u ZIKS Bijelo Polje.

Radnik marketa „Žmukić“ Ž.I. u Ulici Straševska u Nikšiću prijavio je policiji 11.februara da su dva nepoznata lica krali kozmetičke proizvode sa rafova. Kada je pokušao da ih spriječi da izađu oni su ga, uz upotrebu fizičke sile, savladali i pobjegli.

Policija je zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu uhapsila Ratka Damjanovića (34) iz Nikšića, dok preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikacije drugog izvršioca navedenog krivičnog djela.

Bonus video: