Policija rasvijetlila slučajeve podmetanja bombi u Beranama

Krajem januara je rasvijetljeno i aktiviranje eksplozivne naprave ispred kafe bara "Grand“, koje se dogodilo šest dana ranije
7 komentar(a)
Bomba na kafe Grand u Beranama, Foto: Tufik Softić
Bomba na kafe Grand u Beranama, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 13.02.2014. 08:39h

Policija iz Berana rasvijetlila je podmetanje bombe pod vozilo Vladana Milunovića iz Berana, kao i nedavnu eksploziju ispred vrata lokala "City House“, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija je juče, nakon intenzivnih operativno – taktičkih aktivnostiuhapsila Bernada Sujkovića (26), Senana Sujkovića (19) i maloljetnog J.P. (17) iz Berana, zbog sumnje da su 1. februara počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Njih trojica se sumnjiče da su, 1. februara u 18.15 sati, u ulici Svetog Save u Beranama, postavili eksplozivnu napravu ispod vozila 'Ford Escort', vlasništvo D.M, od čijeg je dejstva na pričinjena veća materijalna šteta", navodi se u saopštenju.

Policija je na licu mjesta izvršila uviđaj i izuzete predmete i tragove uputila u Forenzički centar radi vještačenja a, kako navode, "sveobuhvatne mjere i radnje" dovele su do identifikovanja, a potom i hapšenja osumnjičenih osoba.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je riješila još jedan iz prethodnog perioda: Bernad Sujković se sumnjiči da je počinio i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, 16. septembra prošle godine.

On je tada, pola sata nakon ponoći, aktivirao eksplozivnu napravu na vratima koja se nalaze sa istočne strane lokala „City House“, od čijeg je dejstva nastala materijlna šteta na fasadi i na dijelu vrata lokala, kao i na staklima prozora privatnih stanova koji se nalaze iznad.

Protiv njega je poseban izvještaj procesuiran u redovnom postupku.

Pripadnici CB Berane su krajem januara rasvijetlili i aktiviranje eksplozivne naprave ispred kafe bara "Grand“, koje se dogodilo šest dana ranije. Zbog toga je uhapšen D.K. iz Berana.

Bonus video: