ZOI

Ništa od veleslaloma, Ivana Bulatović vozi samo slalom

Crnogorska skijašica Ivana Bulatović na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju voziće samo slalom, a zbog promjene pravila nema pravo nastupa u veleslalomu
272 pregleda 6 komentar(a)
Ivana Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ivana Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2014. 22:17h

Crnogorska skijašica Ivana Bulatović na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju voziće samo slalom, kazala je trener reprezentacije Marina Kosić.

Ona je istakla da Bulatović zbog promjene pravila nema pravo nastupa u veleslalomu.

"Promjenjena su pravila i to su nam sinoć saopštili. Do sada je moglo da takmičar ostvari normu za jednu tehničku disciplinu, a vozi obje. Na sastanku su nam rekli da takmičari mogu voziti samo discipline za koje imaju normu. Ivana je prošle godine bila povrijeđena i nije imala dovoljno završenih veleslalomskih trka, a bilo je potrebno pet", kazala je Kosić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Crnogorska predstavnica u Sočiju, Ivana Bulatović, kazala je da je vijest da neće voziti veleslalom razočarala.

"Posebno mi je žao zbog sklopa loših okolnosti koje su me spriječile da ispunim normu u toj disciplini-povreda i nemogućnost da se takmičim prošle i manjak trka ove sezone. Svjesna sam toga da daleko bolje skijam od bodova koje trenutno imam i veoma je poražavajuce što nisam imala šansu da se dokažem. Pokušaću da usmjerim snagu i koncentraciju ka slalomu koji ce biti održan 21. februara i odvozim najbolje što mogu", kazala je Bulatović.

Crnu Goru će, osim Bulatović, predstavljati i Tarik Hadžić, u veleslalomu i slalomu.

On će nastupiti 19. i 22. februara.

Preporučujemo za Vas