Knežević: Vjekoslava Lambulića nikada nisam vidio

Knežević nije iz Švedske došao da svjedoči, zbog čega je juče u Višem sudu, pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše, pročitan njegov iskaz u nastavku suđenja Lambuliću
100 pregleda 2 komentar(a)
Kokain, Foto: Shutterstock
Kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2014. 20:44h

Svjedok Aleksandar Knežević, kazao je da ne poznaje i da nikada nije kontaktirao Vjekoslava Lambulića, optuženog za šverc 25 kilograma kokaina.

Knežević nije iz Švedske došao da svjedoči, zbog čega je juče u Višem sudu, pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše, pročitan njegov iskaz u nastavku suđenja Lambuliću. Knežević je u svojoj izjavi negirao da poznaje optuženog, uprkos tome što je u imeniku njegovog mobilnog telefona pronađen Lambulićev broj. „Vjeka ne znam. Njegov broj sam dobio preko brata kako bi mi pomogao oko vađenja vize.Međutim, kada sam ga pozvao, Vjeko se nije javljao”, piše u Kneževićevoj izjavi.

Kneževićevo ime tužilaštvu je otkrio Aleksander Kreckler, koji je, prema navodima optužnice, za Lambulićv račun na teritoriju Švedske prošvercovao kokain. Kreckler je u izjavi pred pokrajinskom kriminalističkom službom Gornja Saksonija označio Kneževića kao osobu sa kojom se, uz prethodni dogovor sa Lambulićem, susreo na benzinskoj pumpi u Švedskoj.

Prema navodima optužnice, Lambulić je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, po prethodnom dogovoru sa više osoba, prošvercovao 25 kilograma kokaina. Suđenje se nastavlja 4. marta.

Bonus video: