Ljubiša i Boreta u policiji zbog pucnjave

Inspektori sumnjaju da meci nisu ispaljeni u svađi, već da je u pitanju šenlučenje...
737 pregleda 9 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2014. 20:06h

Kontroverzni Budvanin Marko Ljubiša (46) zvani Kan i njegov prijatelj Đorđe Boreta (25), saslušani su policiji, zbog sumnje da su iz pištolja pucali u centru Budve.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti” iz policije, inspektori sumnjaju da su njih dvojica, u noći između petka i subote, nešto iza ponoći, iz pištolja, ispalili više metaka uvis.

Isti izvor saopštio je da inspektori sumnjaju da meci nisu ispaljeni u svađi, već da je u pitanju šenlučenje.

Nakon što je pucnjava prijavljena policiji, inspektori su, u ranim jutarnjim satima, priveli Ljubišu i Boretu u budvansku stanicu policije.

Od njih dvojice, ali i od još nekoliko Budvana, uzeta je izjava. Niko od saslušanih nije zadržan u pritvoru.

Iz Uprave policije „Vijestima” je odgovoreno da njihovi službenici rade na identifikaciji osobe koja je pucala

Iz Uprave policije „Vijestima” je odgovoreno da njihovi službenici rade na identifikaciji osobe koja je pucala.

„Službenici Centra bezbjednosti Budva raspolažu operativnim infomacijama da je zasada nepoznato lice, čiji se identitet utvrđuje, 8. februara 2014. godine, oko 00.50 časova, navjerovatnije iz vatrenog oružja ispalilo nekoliko hitaca uvis, ispred ugostiteljskog objekta 'Perla' u Budvi”, odgovoreno je iz policije.

Marko Ljubiša, za koga se sumnja da je prije četiri noći šenlučio ispred budvanskih kafića, važi za žestokog momka, bliskog klanu Beograđanina Luke Bojovića.

U proteklih par godina, više puta uspio je da preživi pokušaj likvidacije.

Tužilac nije kvalifikovao djelo

O šenlučenju ispred “Perle”, policija je obavijestila zamjenika osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji nije kvalifikovalo da li u postupanju, zasad nepoznate osobe, ima elemenata krivičnog djela.

„Službenici preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju okolnosti događaja, u okviru kojih je i uzimanje izjava na zapisnike o obavještenju prikupljenom od građana među kojima su i Đ. B. i M. Lj”, odgovoreno je iz policije.

Bonus video: