troje uhapšeno

Berane: Rasvijetljena treća eksplozija

Time su sva tri posljednja slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava u Beranama riješena
120 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Milunović, eksplozija, Berane, Foto: Tufik Softić
Vladan Milunović, eksplozija, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 12.02.2014. 18:41h

Beranska policija je rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave podmetnute pod vozilo D.M. iz Berana, koje je počinjeno 1. februara ove godine.

Time su sva tri posljednja slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava u Beranama riješena.

Osim toga, službenici CB Berane su danas rasvijetlili i podmetanje eksplozivne naprave ispred vrata lokala „Siti Haus“, koje se dogodilo u septembru 2013. godine.

Uhapšeni su B.S. (26), K.S. (19) i maloljetnog J.P. (17) iz Berana, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu, 1. februara 2014. počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja da su njih trojica pomenutog dana, oko 18,15 časova, u ulici Svetog Save u Beranama, postavili eksplozivnu napravu ispod vozila „Ford Escort“, vlasništvo D.M, od čijeg je dejstva na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Osumnjičeni B.S, K.S. i J.P. su, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Beranama, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Policija iz Berana je riješila još jedan slučaj iz prethodnog perioda. Naime, B.S. se sumnjiči da je počinio i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, 16. septembra 2013. godine. On je tada, kako se sumnja, oko 00,30 časova, aktivirao eksplozivnu napravu na vratima koja se nalaze sa istočne strane lokala „Siti Haus“, od čijeg je dejstva nastupila materijlna šteta na fasadi i na dijelu vrata lokala, kao i na staklima prozora privatnih stanova koji se nalaze iznad pomenutog lokala. Protiv njega je, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, poseban izvještaj procesuiran u redovnom postupku.

Preporučujemo za Vas