EPCG: Ukradeni transformator i niskonaponski kablovi sa trafostanice na Krnovu

Uz EPCG upozoravaju da je neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima veoma rizično
75 pregleda 13 komentar(a)
Trafostanica Krnovo, Foto: EPCG
Trafostanica Krnovo, Foto: EPCG
Ažurirano: 12.02.2014. 14:19h

Elektroprivreda Crne Gore je upozorila da su posljednje vrijeme učestale su krađe elemenata sa trafostanica.

Posljednji takav slučaj desio se 9. februara, kada je Elektrodistribuciji Nikšić dojavljeno da je pokraden transformator sa stubne trafostanice Gvozd na Krnovu odakle su lopovi ukrali transformator i niskonaponske kablove.

Na mjesto krađe prvo je izašla dežurna ekipa Elektrodistribucije Nikšić da bi utvrdili da se radi o krađi, a zatim je stigla i nikšićka policija koja je snimila zatečeno stanje.

Uz EPCG upozoravaju da je neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima veoma rizično.

"Konkretno, kradljivci se izlažu opasnosti od strujnog udara, a nastala oštećenja predstavljaju opasnost po mještane i objekte u okolini. Zbog materijalne koristi, pojedinci rizikuju svoj i dovode u opasnost tuđe živote, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit", saopšteno je iz EPCG.

EPCG poziva građane da ukoliko primijete na stubnim mjestima lica koja nisu ovlašćena od EPCG za izvođenje radova, prvobitno zbog sopstvene bezbjednosti i sigurnosti napajanja električnom energijom, odmah obavijeste policiju ili lokalnu elektrodistribuciju

Bonus video: