Bijelo Polje: Tomović i Novčić osumnjičene za šverc pola kg heroina

U vozilu pored pola kg heroina pronađeno i skoro tri kg smješe namijenjene miješanju sa ovom opojnom drogom
146 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2014. 19:05h

Crnogorska policija uhapsila je Marijanu Tomović (33), rođenu u Beranama, nastanjenu u Podgorici, i Violetu Novčić 43), rođenu u Bijelom Polju, nastanjenu u Podgorici, zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su M.T. i V.N, radi daljeg stavljanja u promet, posjedovale nešto više od pola kilograma heroina i skoro tri kilograma smješe namijenjene miješanju sa ovom opojnom drogom. Kesa sa nekoliko manjih kesa sa sadržajem smješe za koju se posumnjalo da se radi o opojnoj drogi je pronađena 10. februara oko 21 čas, na magistralnom putu Berane – Bijelo Polje, u mjestu Šćepanica – Opština BiIjelo Polje, u vozilu "VW Golf III", podgoričkih registarskih oznaka, nakon uviđaja koji su na licu mjesta saobraćajne nezgode vršili službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

TV Vijesti, Boban Obradović

Iz policije su podsjetili da se prethodno, na magistralnom putu, dogodila saobraćajna nezgoda kada je vozilo, kojim je upravljala M.T, dok se na mjestu suvozača nalazila V.N., navjerovatnije usljed neprilagođene brzine kretanja uslovima puta, sletjelo sa kolovoza i završilo u koritu rijeke Gradac.

"Tom prilikom M.T. i V.N. su zadobile povrede. Ljekarska pomoć im je ukazana u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, gdje su zadržane na liječenju tokom noći. Kesa sa navedenim sadržajem se nalazila ispod tapacirunga suvozačevog sjedišta pomenutog vozila, a pronađena je nakon izvlačenja vozila iz rijeke. Preliminarnim nalazom materija koje su pronađene u kesama, a koje su se nalazile u vozilu, utvrđeno je da se radi o 503 grama heroina i 2.871 gramu smješe koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini prije daljeg stavljanja u promet", saopšteno je iz policije.

O svim navedenim događajima je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju.

Osumnjičene M.T. i V.N. su predate nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinile navedeno krivično djelo.

Heroin i smješa su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Galerija

Bonus video: