Kako limun pomaže da budete ljepši

Limunov sok ce otkloniti suvišnu masnoću pa će vam koža lica biti ujednačenija...
6 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2014. 16:50h

Limun se u njezi ljepote koristi na mnogo različitih načina, a evo samo osam primjera kako da uz pomoć kisjelog soka ove biljke dodate svom izgledu svježinu.

Posvjetljivanje pramenova

Ova metoda je već naširoko poznata, a idalje funkcioniše jednako dobro kao i uvijek.

Nanesite limunov sok direktno na pramenove koje želite da posvijetlite i izađite na sunce, ili jednostavno koristite fen.

Toner lica

Iscijedite nekoliko kapi limunovog soka na parče vate ili tufer i nanesite ga na djelove lica koji imaju višak masnoće i neprijatan odsjaj.

Limunov sok ce otkloniti suvišnu masnoću pa će vam koža lica biti ujednačenija.

Izbjeljivanje noktiju

Ukoliko su vam nokti požutjeli, iscijedite limun u malu posudu i potopite vrhove prstiju na nekoliko minuta. Limunov sok će izvući fleke.

Dezodorans

Limunska kiselina u limunovom soku ubija bakteriju koja prouzrokuje neprijatne mirise, što čini limun savršenim dezodoransom u hitnim slučajevima. Samo utrljajte limunov sok ispod pazduha.

Otklanjanje peruti

Limunov sok nije dobar kao preventiva protiv peruti, ali je odličan za uklanjanje već postojećih žarišta ovog dosadnog problema.

Ako vas muči perut probajte da utrljate limunov sok u kožu glave, a zatim ostavite da djeluje deset minuta.

Prirodni piling

Napravite smješu od jedne trećine soli,jedne trećine limunovog soka i jedne trećine maslinovog ulja i imate savršenu potpuno prirodnu smesu za piling kože vašeg tijela.

Galerija

Bonus video: