Norvežanima dva zlata u kros kantriju

Norvežanin Ola Vigen Hatestad osvojio je danas zlatnu medalju u sprintu kros kantrija, dok je u konkurenciji žena trijumfovala njegova sunarodnica Majken Kaspersen Fala.
0 komentar(a)
Majken Kaspersen Fala, Foto: Beta AP
Majken Kaspersen Fala, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.02.2014. 16:58h

Zlatnim medaljama u sprintu kros kantrija, Norveška je postala prva zemlja u istoriji Zimskih olimpijskih igara koja se okitila najsjajnijim odličjem u sprintu u obje konkurencije.

Ola Vigen Hatestad je bio najbolji u muškoj konkurenciji, vremenom od tri minuta 38 sekundi i 39 stotinki, pa je postao tek drugi Norvežanin koji je pobijedio na ZOI u ovoj disciplini, nakon što je Arne Hetland trijumfovao u Solt Lejk Sitiju 2002. godine.

Srebro je osvojio je Šveđanin Teodrod Peterson sa sekundom i 22 stotinke zaostatka, dok je treći bio njegov sunarodnik Emil Joenson, koji je zaostao više od 19 sekundi.

Kod dama je najbolja bila Majken Kaspersen Fala, koja je pobijedila u vremenu od dva minuta, 35 sekundi i 49 stotinki. Bila je najbrža u kvalifikacija, pa u četvrtfinalu, polufinalu i na kraju i u finalu, za prvu olimpijsku medalju u karijeri.

Srebrno odličje osvojila je Norvežanka Ingvild Flugstad Estberg sa 38 stotinki zaostatka, dok je bronza pripala Slovenki Vesni Fabjan, koja je zaostala 40 stotinki.

Norvežani su, tako, uvećali prednost po broju zlatnih medalja u kros kantriju na 38.

Bonus video: