Potvrđena presuda Sjekloći: Tri godine zatvora za 623.000 eura

Prvostepenom presudom osuđena je na šest godina zatvora...
79 pregleda 0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.02.2014. 19:54h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Ratki A. Sjekloći iz Bara, optuženoj da je oštetila državljanina Bjelorusije Olega V. Stomu, za više od 623 hiljade eura.

Njoj je, međutim, zbog tog krivičnog djela kazna smanjena na tri godine zatvora. Prvostepenom presudom, u Višem sudu u Podgorici, osuđena je na šest godina.

Prema optužnici, Sjekloća je od 23. 10. 2008. do 11. 05. 2009. u Baru, kao izvršni direktor u privrednom društvu “Fastov”, postupala suprotno uputstvima osnivača društva u pogledu rukovođenja i poslovanja društva.

Tužilac navodi da je bila svjesna svog djela, da je znala da je njeno djelo zabranjeno i da je pribavila sebi imovinsku korist, a privrednom društvu “Fastov”, štetu u iznosu od 623.877 eura.

“Ona je bez ovlašćenja osnivača društva zaključila ugovor o prodaji nekretnina u mjestu Dobra Voda, vlasništvo društva 'Fastov', kupcu Velimirović Milutinu iz Bara od kojeg je primila kupoprodajnu cijenu od 170.000. Ovaj novac nije uplatila na poslovni račun društva, već ga je zadržala za sebe. Nakon toga je 27. 10. zaključila predugovor ovjeren u Osnovnom sudu u Baru o kupovini nekretnina u mjestu Dobra Voda od prodavca Gavrić Blagomira za 450.000 eura. Da bi, iako ugovor o kupoprodaji navedene nekretnine nije zaključen, nastavila da, na ime navodne isplate kupoprodajne cijene, sa žiro- računa 'Fastova' podiže novac. Privredno društvo “Fastov” je pretrpjelo imovinsku štetu od 623.877 eura”, piše u presudi suda.

Bonus video: