Dvojica osumnjičena za pljačku kuće u Podgorici

M.G. i B.G. se sumnjiče da su sa donjeg dijela ulaznih vrata kuće V.M odvalili aluminijumsku ploču, nakon čega su kroz tako napravljen otvor ušli u kuću
2 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2014. 15:27h

M.G. (19) i B.G. (15), oba nastanjena u Podgorici, uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali kuću Podgoričanina V.M.

V.M. je 7. februara, kako se navodi, prijavio policiji da je u blizini svoje kuće u naselju Vranjske Njive, "zatekao dva njemu nepoznata lica i zaprežno vozilo u kojem su se nalazile stvari iz njegove kuće”, nakon čega su službenici Uprave odmah izašli na lice mjesta.

Policajci su, kako se objašnjava, tamo zatekli M.G. i B.G. za koje se sumnja da su počinila krivično djelo teška krađa.

"Prikupili su obavještenja na okolnosti događaja i identifikovali M.G. i B.G. koji su potom uhapšeni", pojašnjava se u saopštenju.

M.G. i B.G. se sumnjiče da su sa donjeg dijela ulaznih vrata kuće V.M odvalili aluminijumsku ploču, nakon čega su kroz tako napravljen otvor ušli u kuću, gdje su preturili stvari, otvorili prozor na jednoj od soba kroz koji su iznijeli tv aparat, metalnu konstrukcijku kreveta i gornju ploču sa šporeta.

"Sve ukradene predmete M.G. i B.G. su utovarili na zaprežno vozilo, kada ih je primijetio vlasnik koji je slučaj prijavio policiji, navodi se u saopštenju Uprave policije i precizira da su ukradeni predmeti vraćani oštećenom.

"Nakon hapšenja M.G. i B.G. su, u zakonskom roku, uz izvještaje, predati nadležnom državnom tužilaštvu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: