Potvrđena presuda Sjekloći: Osuđena na tri godine zatvora

Prema optužnici, Ratka Sjekloća je od 23.10. 2008. do 11. 05. 2009. u Baru kao izvršni direktor u privrednom društvu “Fastov” DOO Bar, zloupotrebom svog položaja
60 pregleda 0 komentar(a)
zločin, zatvor, Foto: Mspy.com
zločin, zatvor, Foto: Mspy.com
Ažurirano: 10.02.2014. 15:07h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Ratki A. Sjekloći iz Bara, optuženoj da je oštetila Olega V. Stomu, biznismena iz Minska, državljanina Bjelorusije, za više od 623 hiljada eura.

Zbog ovog krivičnog djela osuđena je na tri godine zatvora, dok je prvostepenom presudom, sudija Milenka Žižić u Višem sudu u Podgorici osudila na šest godina zatvora.

U obrazloženju prvostepene presude sudija je julu prošle godine kazala da je nesumnjivo dokazano da je okrivljena počinila krivično djelo “zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, te da je sud krivicu okrivljene Sjekloće utvrdio na osnovu svakog pojedinačnog dokaza.

Prema optužnici, Ratka Sjekloća je od 23.10. 2008. do 11. 05. 2009. u Baru kao izvršni direktor u privrednom društvu “Fastov” DOO Bar, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja imovinom privrednog društva, postupala suprotno uputstvima osnivača društva u pogledu rukovođenja i poslovanja društva.

Tužilac navodi da je bila svjesna svog djela, znala da je njeno djelo zabranjeno, te da je pribavila sebi imovinsku korist, a privrednom društvu “Fastov”, štetu od 623.877 eura.

Ona je bez ovlašćenja osnivača društva 23. 10. 2008. zaključila ugovor o prodaji nekretnina u mjestu Dobre Vode, vlasništvo društva “Fastov”, kupcu Milutinu Velimiroviću iz Bara od kojeg je primila 170.000 eura.

Ovaj novac nije uplatila na poslovni račun društva već ga je zadržala za sebe.

Nakon toga je 27. 10. zaključila predugovor ovjeren u Osnovnom sudu u Baru o kupovini nekretnina u mjestu Dobre Vode od prodavca Blagomira Gavrića za 450.000 eura.

Da bi, iako ugovor o kupoprodaji navedene nekretnine nije zaključen, nastavila da na ime navodne isplate kupoprodajne cijene, sa žiro računa društva “Fastov” kod Podgoričke banke, nastavila da podiže novac.

Privredno društvo “Fastov” je pretrpilo štetu od 623.877 eura.

Bonus video: