karate

Bronza Jeleni Maksimović

Posljednjeg dana nadmetanja u Lisabonu, bronzu je danas osvojila mlađa seniorka Omladinca, Jelena Maksimović
0 komentar(a)
Maksimović, Foto: Privatna arhiva
Maksimović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.03.2019. 08:15h

Crnogorski karatisti sa dvije bronze su u Lisabonu završili 41. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.

Posljednjeg dana nadmetanja u Lisabonu, bronzu je danas osvojila mlađa seniorka Omladinca, Jelena Maksimović.

Naša reprezentativka je odlično ušla u takmičenje kostura do 63 kilograma, pobjedom nad Holanđankom Kimberli Osterved (3:0). U drugom kolu sa 1:0 pobijedila je Sandru Herver iz Andore, a onda je poražena od zlatne Francuskinje Lejle Orto.

Ipak, zlato Francuskinje Orto odvelo je Maksimović u repasaž, gdje je prvo savladala Italijanku Samantu Greko (1:0), a u borbi za bronzu i Letonku Viktoriju Rezajevu (2:1).

Bronzu je prvog dana takmičenja osvojio i kadetski svjetski prvak Mario Hodžić. Kadet Omladinca je greškom na tri sekunde do kraja polufinalne borbe ispustio finale pri vođstvu od 3:0.

"Konkurencija i žrijeb za Jelenu Maksimović je bio izuzetno težak, pa je uz malo sreće mogla i do sjajnije medalje. Ipak, prezadovoljni smo učinkom i njenim nastupom", naglasio je selektor ženske reprezentacije u borbama Slavenko Bajić.

A žrijeb je bio težak i Vuku Šukoviću u teškoj kategoriji, pošto je nakon pobjeda nad Mehmetom Usdom iz Turske (2:1), savldao i Džonatana Melulu iz Belgije (4:2), ali je sa 1:0 izgubio od domaćeg takmičara i na kraju završio na sedmom mjestu.

"Zadovoljni smo sa dvije medalje, tim prije jer smo nasatavili kontinuitet osvajanja medalja na svim takmičenjima u ovim uzrastima od sticanja nezavisnosti. To je dokaz dobrog rada u klubovima i reprezentaciji", naglasio je muški selektor u borbama, Dragoljub Fatić.

Crnogorski karatisti u Lisabonu se medalje nijesu domogli jedino u uzrastu juniora, u kojem su sjajne nastupe imali Aćim Hodžić i Konstantin Vujošević.