Mrvaljević zaustavljen u trećem kolu Gran prija u Budimpešti

93 pregleda 18 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 11.08.2018. 13:42h

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević sa dvije pobjede i porazom završio je nastup na Gran priju u Budimpešti.

Savladao je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram Poljaka Demiana Stepina, a u drugom kolu Ukrajinca Artema Harčenka.

U trećem kolu, u egal meču, poražen je od prvaka Evrope, Rusa Alana Kubetsova.

Mrvaljević je kazao da je Gran pri u Budimpešti njegovo prvo takmičenje od kako su počele kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

On je naglasio da mu je želja da bude među 18 najboljih džudista svijeta od 500 u kategoriji do 81 kilogram koji će se dvije godine boriti za olimpijsku vizu.

"Moje ambicije su četvrte olimpijske igre i pokušaj da osvojim jedinu medalju koja mi pored Gran prija, Gren slema, tri evropske i svjetske nedostaje, a to je olimpijska. Biće užasno teško, ali spreman sam da naredne dvije godine života posvetim tom cilju", kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da je Gran pri u Budimpešti bio jedan od najačih na kojima je učestvovao.

Prema njegovim riječima, bilans nastupa u Budimpešti su dvije pobjede i osvojenih 112 bodova.

"Ostaje žal što sudije nisu malo realnije odsudile meč sa Rusom, ali sam definitivno zadovoljan trenutnom formom pred prvenstvo svijeta u Bakuu, od 20. do 27. semptembra. Siguran sam da sam na pravom putu i pokušaću da do prvenstva svijeta budem u top formi i umiješam se u borbu za medalju", kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da je kunkurencija paklena, ali da je siguran da uz mir, fokus i veliki rad još može osvajati medalje sa najvećih džudo takmičenja širom svijeta.

"Želim da svojoj Crnoj Gori donesem četvrtu olimpijsku normu i medalju iz Tokija. To je moj cilj i nadam se da ću u tome uspjeti", kazao je Mrvaljević.

Nebojša Gardašević zaustavljen je u drugom kolu, kategorije do 81 kg, od Belgijanca Matijasa Kasea. U prvom je pobijedio Poljaka Damijana Švarnovijeckog.

Nikola Gardašević je u prvom kolu u kategoriji do 73 kg poražen od Ukrajinca Dmitra Kaniveca, dok je Jusuf Nurković u prvom kolu kategorije do 66 kg izgubio od Egipćanina Mohameda Abdelmavguda.

Za sjutra zakazan je nastup Danila Pantića.

Bonus video: