optužbe načelnika

Smrt nakon svađe sa policajcem: Bez razloga udarao i vrijeđao?

Vučinović navodi da je nesporna istina da je Tomović zatvorenom šakom udario njegovog pokojnog kolegu
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:12h

Načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović optužio je policajca Dušana Tomovića da je, bez razloga, vrijeđao i omalovažavao redare te službe, a zatim i udario Milorada Vukovića.

Vuković je iste večeri, 1. februara, preminuo, ali, kako je utvrđeno, od srčanog udara.

Načelnik Vučinović objasnio je da Vuković sa kolegama tada nije kontrolisao nepropisno parkirana vozila, niti je, kako je objavljeno, policajcu Tomoviću napisao bilo kakvu kaznu.

Nije pisao naloge

“Javnost mora biti upoznata sa činjenicom da pokojni kolega Rade Vuković, kao redar, nije ni mogao pisati prekršajni nalog, a vezano za nepropisno parkiranje vozila. Službenici Komunalne policije, komunalni policajac Nikola Mršulja i komunalni redar Vuković te večeri su na vratima Starog grada čekali da istekne radno vrijeme lokala u Starom gradu (1 sat poslije ponoći) i da po isteku tog vremena krenu u uobičajenu kontrolu”, saopštio je Vučinović. 

On je dodao da je prava istina da su “službenici Komunalne policije od strane policajca Tomovića bez razloga vrijeđani i omalovažavani”.

“Policajac Tomović, koji je bio u civilu, i poslije prvog pokušaja da isprovocira službenike Komunalne policije ponovo se vratio i nastavio sa vrijeđanjem i omalovažavanjem sad već pokojnog Vukovića”, piše u saopštenju koje je objavio Radio Kotor.

Obrukao policiju

Vučinović navodi da je nesporna istina da je Tomović zatvorenom šakom udario njegovog pokojnog kolegu Vukovića i da su “ostali događaji i posljedice samo tragičan nastavak neodgovornog ponašanja pojedinca, pa očekujemo efikasno reagovanje nadležnih sudskih organa”.

“Naglašavam da sa kolegama iz Ispostave policije Kotor imamo izuzetno dobru saradnju, vršimo zajednički veoma težak i odgovoran posao. Većina časnih pripadnika policije svakako ne može snositi odgovornost pojedinca koji je svojim ponašanjem nanio veliku štetu ugledu tako značajnog državnog organa i u javnosti izazvao negativne reakcije. Službenici Komunalne policije Kotor će i dalje razvijati najbolje moguće profesionalne odnose saradnje sa predstavnicima policije, smatrajući da je neophodnost zajedničkog rada i najbliže saradnje nužnost i potreba šire društvene zajednice“, navodi se u saopštenju Vučinovića.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ukinuo je pritvor policajcu Dušanu Tomoviću (31), koji je bio uhapšen zbog smrti Vukovića.

Od udarca nije pao

Utvrđeno je da je Vuković preminuo od srčanog udara, a ne od udarca koji mu je zadao Tomović, kao i da Vuković nije pao od udarca, već kasnije, kada je dobio srčani napad. Tužilac je to djelo okvalifikovao kao nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom. Tomović će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović tvrdi da je prava istina da su službenici Komunalne policije od strane policajca Dušana Tomovića bez razloga vrijeđani i malovažavani

Galerija