Frizura može učiniti da izgledate 10 godina mlađe

Razlika između toga hoćete li izgledati mladoliko i svježe ili staro i umorno zavisi od sitnica
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2014. 19:29h

Baš kao i odjeća, i dobro odabrana frizura može vizuelno dodati i smanjiti godine.

Razlika između toga hoćete li izgledati mladoliko i svježe ili staro i umorno zavisi od sitnica, poput toga u kakvom su vam stanju šiške i na koji ih način nosite, koju nijansu boje imate, te je li kosa ravna ili kovrdžava.

Punđa ili rep

Punđa je elegantna frizura koja pristaje u formalnijim i svečanijim prilikama. Imajte na umu da punđa naglašenog profila takođe može dodati godine.

Da biste izgledali mlađe, poželjno je da kosa bude malo neuredna, a ne čvrsto i strogo zategnuta. Izgubiti koju godinu možete i ako zavežete kosu u opušteni, neformalni rep.

Šiške

Savršen način da sakrijete bore na čelu, bez skupih krema ili tretmana. Šiške su uvijek u trendu, a jedna od njihovih velikih prednosti je i ta što daju kosi volumen. Tanke i duže šiške istaknuće vašu ženstvenost, šiške začešljane na jednu stranu djeluju romantično i elegantno.

Ravna kosa

Ravna kosa može djelovati dosadno i beživotno i zato će vas postarati. Unesite života u vašu kosu kovrdžama.

Pletenice

Pletenice su apsolutne vladarke svijeta frizura! Ležernom pletenicom na stranu naglasićete mladalački izgled.

Razdjeljak

Cik–cak razdjeljak dobar je način da se pomladite i sakrijete sijede i to uz minimalan trud!

Sjaj

Kosa nije lijepa i njegovana dok nema sjaja. Zato uložite u neka od ulja dostupna na tržištu i vratite svojoj kosi sjaj i mladost.

Pramenovi

Jednolična boja kose može dodati i deset godina, pogotovo ako je tamna ili neodređena. Zato su pramenovi jedan od najboljih načina da osvježite frizuru. Svjetliji pramenovi će osvijetliti i vaše lice i obrisati godine.

Bonus video: