Svjedok: Grgurović je htio da mu izvadi oči

Grgurović je tražio da izađu van iza teretane da se pobiju jedan na jedan, a Huter je pristao
455 pregleda 9 komentar(a)
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.02.2014. 19:37h

Cetinjanin Filip D. Popivoda izjavio je juče u Višem sudu da se sjeća događaja od prije skoro deset godina, kada je u teretani Sportskog centra “Lovćen” na Cetinju Mihailo M. Grgurović pesnicama istukao Olivera Hutera (30).

On je to rekao pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol, u nastavku suđenja Grguroviću, koji je prema navodima optužnice, 30. avgusta 2102, sa umišljajem, iz bezobzirne osvete ubio Hutera.

Počelo u teretani

“Trenirao sam u teretani sa Oliverom. Tada je bez ikakvog razloga prišao Grgurović i pesnicom udario Hutera u glavu. Htio sam da ih razdvojim, ali se umiješao Marko Mašanović i spriječio me, govoreći da to oni riješe između sebe. Dragan Kaluđerović ih je razdvojio. Grgurović je tražio da izađu van iza teretane da se pobiju jedan na jedan, a Huter je pristao.

Pitao je da mu objasni zašto ga je udario, a okrivljeni je nastavio da ga udara pesnicama. Huter se nije branio. Grgurović je uzeo veći kamen da ga baci na njegovu glavu. Potom je lijevu ruku stavio na čelo Hutera, koji je ležao na zemlji, a desnom je htio da mu izvadi oči”, izjavio je svjedok.

Dodao je da ni danas ne zna zbog čega je Grgurović u teretani napao Hutera.

Vratio batine

Tvrdi da je nakon nekoliko dana u gradu čuo priču, prema kojoj je Huter “vratio” batine Grguroviću, zbog čega je otišao kod druga da se raspita o čemu se radi.

“Na moje pitanje, Huter je samo podigao uvis palčeve obje ruke i na osnovu toga sam shvatio da je istina da je vratio dobijene batine. Nakon dva dana, neko je pucao na kuću porodice Huter, ali oni to nijesu prijavljivali policiji, da bi se smirila situacija. Oliver nikada nije provocirao Grgurovića nakon svega što se desilo među njima”, rekao je Popivoda.

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog, prigovorio je njegovom svjedočenju, dodajući da će detaljnije analizirati u završnoj riječi.

U dokaznom postupku pročitan je dopis policije od 17. novembra 2004. godine, kada je prijavljeno da je u teretani Grgurović napao Hutera, koji je izjavio da ga je ovaj bez razloga udario, ali da ne želi da podnosi prijavu.

U drugom dopisu piše da je Grgurović, kada je napadnut, policiji rekao da se povrijedio padom niz stepenice.

U optužnici piše da je Grgurović svojim vozilom udario u motocikl kojim je upravljao Huter, a kada je sada pokojni muškarac krenuo da bježi, potrčao je za njim i ispalio više metaka u njegovom pravcu. Jedan metak pogodio je Hutera u leđa. Suđenje se nastavlja 12. marta.

Bonus video: