Rakčević sumnja u greške sudije: Nelogičnosti oko imovine

Komisija za sprečavanje sukoba interesa je sudiju Strikovića nekoliko puta upozoravala da mu se podaci o imovini ne poklapaju, ali je on otklanjao nepravilnosti
2 komentar(a)
Žarko rakčević, Foto: Savo Prelević
Žarko rakčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2014. 16:41h

”Interesantno je očekivati da se borimo za vladavinu prava, a da sude ljudi protiv kojih su, prema navodima medija, pokrenuti prekršajni postupci ,” rekao je Žarko Rakčević.

Komisija za sprečavanje sukoba interesa je sudiju Strikovića nekoliko puta upozoravala da mu se podaci o imovini ne poklapaju, ali je on otklanjao nepravilnosti, saznaju “Vijesti”. On je 2012. imao dva stana u Bijelom Polju i Podgorici, a njegova supruga vikendicu od 120 kvadrata u Baru.

U izvještaju za 2004. kada je bio sudija bjelopoljskog Višeg suda, imao je stan u tom gradu i nedovršenu vikendicu od 60 kvadrata, ali nije naznačio u kom gradu. U izvještaju za 2005. tvrdi da je vikendica od 42 kvadrata u Baru, a naredne godine ona se povećava na 150 kvadrata.

Kada je 2010. postao sudija Apelacionog suda, prijavio je da je od prodaje vikendice u Baru kupio stan u Podgorici od 51 kvadrata, dok je 50.000 povjerio CKB.

Bonus video: