Veselin Barović peti put izbjegao suđenje

Pozivu suda su se danas odazvali Barovićevi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, optuženi za prijetnje i nasrtanje na novinara Milačića 2011. godine
144 pregleda 0 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Savo Prelević
Marko Milačić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2014. 10:29h

Suđenje za napad na novinara “Monitora” Marka Milačića danas je Sudu za prekršaje u Podgorici odloženo peti put jer se optuženi Veselin Barović ponovo nije pojavio u sudnici.

Barovićev advokat Velibor Marković kazao je sudiji Mladenu Paunoviću da je njegov branjenik u Beogradu zbog porodičnih obaveza i da za to može da priloži dokumentaciju.

Pozivu suda su se danas odazvali Barovićevi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, optuženi za prijetnje i nasrtanje na novinara Milačića 2012. godine.

Sudija Paunović je zbog nedolaska Barovića ponovo odložio suđenje i zakazao ga za 24. februar.

On je ponovo naložio policiji da za sledeće ročište privedu biznismena Veselina Barovića, kao što je učinio i ranije.

Novinar Milačić je nakon još jednog odloženog ročišta kazao da ga ne čudi Barovićevo ponašanje.

“Činjenica da već pet puta Barović ne dolazi na suđenje je dokaz kako se tajkuni i intimusi premijera Mila Đukanovića odnose prema insitucijama ove države. Očigledno im može biti i to obilato i bahato koriste”, kazao je Milačić.

Novinar Milačić je ranije, ali i danas, ponovio i upozorio da “ima bojazan da okrivljena strana planira da slučaj napada na njega zastari”.

“Dvije godine je rok u prekršajnom postupku da predmet zastari. Imam pravo da sumnjam, a sve ovo do sada mi na to daje pravo, da je to namjera okrivljene strane. Međutim, iskoristiću sve zakonske mjere da se suđenje održi u roku kako bi se demaskirale sve neistine koje su u postupku izrekli Barović i družina”, poručio je Milačić.

Barović i njegovi tjelohranitelji optuženi su za prijetnje i nasrtanje na novinara “Monitora” Marka Milačića u podgoričkom lokalu “Nice vice” 2012. godine.

Milačić je protiv njih podnio krivične prijave, nakon što mu je Barović u kafiću u centru Podgorice zaprijetio riječima: “Je..ću ti majku, ako me još jednom pomeneš u svojim tekstovima”.

Zatim su ga, kako je tada naveo Milačić, odgurnuli Barovićevi tjelohranitelji Banović i Živković.

Bonus video: