Vlasnica radnje u Staroj Varoši udarcem otjerala pljačkaše

Vlasnica tvrdi da su joj poslije susreta sa razbojnicima suze same tekle i da ni nakon tri sata nije mogla da se potpuno pribere i nastavi da radi
84 pregleda 27 komentar(a)
Stanojka Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Stanojka Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.02.2014. 09:45h

Nije se Stanojka Kata Vlahović (52) još potpuno oporavila nakon što su joj dvojica razbojnika prošle godine udarcima pištoljem u glavu polomili jagodičnu kost, a juče je doživjela novi susret sa maskiranim pljačkašima.

Ovaj put Vlahović je bila spremna - kada je jedan od razbojnika sa crnom fantomkom na glavi krenuo da nosi registar kasu, vlasnica marketa "Daka trade" udarila ga je rukom u leđa.

Vidjevši da do plijena neće lako doći, dvojica lopova odustala su od otimačine.

"Ne znam što su navalili na mene i naše porodične radnje. Samo od Nove godine, mislim, naši marketi bili su makar dva - tri puta na meti pljačkaša. Prošli put sam završila u bolnici, a sada sam izgleda imala više sreće", ispričala je Vlahović "Vijestima", nakon što je juče oko podne pokušana pljačka u njenoj radnji u Staroj Varoši.

Vlasnica tvrdi da su joj poslije susreta sa razbojnicima suze same tekle i da ni nakon tri sata nije mogla da se potpuno pribere i nastavi da radi.

"Još su mi svježa sjećanja na prošli put kada sam završila u bolnici, pa sam se odmah sledila kada je razbojnik prišao kasi i odgurnuo me. Kako nije bilo ključa u kasi, nije mogao da otključa, a ja sam ga onako mahinalno udarila rukom u leđa. Utoliko je zazvonio telefon, ja sam se javila i povikala mužu da zove policiju. Poslije toga pljačkaš je odustao i sa kolegom, koji je čekao na vratima, izašao iz radnje. Sve je to posmatrala naša starija mušterija, koja je bila pored kase", prisjetila se Vlahovićeva.

Ovo razbojništvo samo je jedno u nizu, koje je od ponedjeljka veče prijavljeno podgoričkoj policiji.

Gotovo u isto vrijeme kada je policiji stigao poziv od Vlahovićeve, patrola je upućena i na Pobrežje gdje su, takođe, dvojica razbojnika, prijeteći pištoljem, pokušali da otmu novac iz jednog marketa.

Bonus video: