Vidjela kad je Jasavić udario Turkovića sjekirom

Milica tvrdi da nije vidjela kada je Šefket udario Veljka, jer “sam svu pažnju preusmjerila na Vilka”
107 pregleda 2 komentar(a)
sjekira, Foto: Shutterstock
sjekira, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.02.2014. 18:06h

Milica Turković, saopštila je juče u bjelopoljskom Višem sudu da je 5. septembra 2013. godine vidjela kako Šefket Jasavić sjekirom udara Vilka Turkovića.

Ona je to ispričala u nastavku suđenja za krvavi obračun na planini Treskavica. Njen brat Svetislav jedan je od pet optuženih u tom predmetu.

Milica Turković tvrdi da je, nakon tog napada, Vilko uzeo motornu testeru, kako bi se odbranio.

“Zakukala sam i u tom trenutku Veljko Turković je ispalio iz pištolja metak upozorenja, a zatim se čuo još jedan pucanj”, kazala je, rekavši da se ne sjeća da li je bilo još pucnjeva.

Šefketu Jasaviću u tom predmetu sudi se za teško ubistvo, Veljku Turkoviću (48) za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, a Tahiru i Izetu Jasaviću i Svetislava Turkovića za učestvovanje u tuči.

Svjedokinja je dalje ispričala da je, poslije prvog pucnja, vidjela rvanje Izeta i Veljka, nakon čega su se otkotrljali nekoliko metara od mjesta gdje je ispaljen prvi metak.

Milica Turković tvrdi da nije vidjela kada je Šefket udario Veljka, jer “sam svu pažnju preusmjerila na Vilka koji je udaren sjekirom”.

Prema optužnici, Šefket Jasavić je nakon svađe i tuče s umišljajem lišio života Vilka Turkovića i pokušao da ubije Veljka Turkovića. On je, kako piše, više puta u predjelu glave udario sjekirom Vilka nanoseći mu teške tjelesne povrede, od čijih posljedica je preminuo 16. septembra.

Navodi se da je Jasavić drškom od sjekire udario Veljka Turkovića po glavi i nanio mu teške tjelesne povrede.

Poslije tuče Veljko Turković je s umišljajem pokušao da liši života Šefketa Jasavića ispalivši u njegovom pravcu tri hica iz pištolja CZ M 57, koji je neovlašćeno držao. Jedan hitac pogodio je Jasavića u predjelu nadlaktice lijeve ruke i nanio mu teške tjelesne povrede.

Šefket Jasavić je ranije izjavio da nije imao namjeru nikoga da ubije i dodao da je Vilko upalio testeru i zakačio ga po tijelu, nakon čega ga je on, “u šoku i bunilu”, udario drškom sjekire po glavi.

Turković i trojica učesnika u tuči negirali su krivicu koja im se optužbom stavlja na teret.

Suđenje se nastavlja 4. marta.

Bonus video: