Žena izmislila razbojnike, pa prijatelju dala zlato?

Policija sumnjiči Almu Kočan (34) da je lažno prijavila brutalnu pljačku u porodičnoj kući na Koniku
155 pregleda 47 komentar(a)
policija, Foto: Vesko Belojević
policija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.02.2014. 00:51h

Podgoričanka Alma Kočan (34) uhapšena je zbog sumnje da je lažno prijavila trojicu razbojnika, koji su, navodno, u zoru 27. januara upali u njenu prodičnu kuću na Koniku, a potom joj prijeteći oružjem pred djecom, opljačkali.

Policija vjeruje da je Kočan izmislila priču o razbojništvu kako bi prikrila da je pokrala svog supruga - policajca N.K. kao i da je zlato i oko 550 eura nakon toga predala svom prijatelju.

Još od prvog dana istrage inspektorima se nijesu slagale mnoge izjave osumnjičene sa tragovima nađenim tokom uviđaja pa su počeli da sumnjaju u tvrdnje supruge policajca, koja je često mijenjala opise i davala kontradiktorna objašnjenja.

Ona je sinoć privedena zamjeniku višeg državnog tužioca, koji je od nje uzeo izjavu i naložio da se u redovnom postupku protiv nje podnese krivična prijava.

Kočan je u ponedjeljak, 27. januara ove godine, prijavila policiji da su, navodno, trojica maskiranih napadača, upala oko četiri sata ujutro u njenu porodičnu kuću, a onda joj pred djecom, koja su spavala, prijetila oružjem i natjerala da im preda nakit i novac.

Nesvakidašnji "upad" po priči supruge policajca dogodio se u vrijeme dok je službenik UP bio van kuće, a prilikom iskaza Kočan je inspektorima tvrdila da su vrata njihovog doma te noći bila otključana pa su razbojnici lako ušli u njenu spavaću sobu.

Majka troje djece imala je maštovite opise pljačkaša - tvrdila je da su na nogama nosili kese, da su na glavama imali fantomke sa prorezima za oči, rukavice i da sa sobom nosili pištolj, ali i metalne bokseve za ruke...

Žena je tvrdila da su razbojnici lomili njeno pokućstvo, maltretirali je, vezali trakom, pa su je i uz teške prijetnje natjerali da im preda zlato i novac.

"Osnovano se sumnja da je A.K. lažno prijavila krivično djelo razbojništvo, za koje je navela da je počinjeno na opisani način, te da je novac i zlatni nakit, za koje je kazala da su od nje uz prijetnju otuđeni, prethodno dobrovoljno predala trećem licu", saopštila je policija.

Suprug osumnjičene, kada je juče u zgradi policije čuo tvrdnje kolega doživio je neprijatan šok, jer nije mogao da vjeruje da je njegova žena izmislila fantome da bi "plijen" predala svom prijatelju.

Bonus video: