Andrijevica: Sa trafo stanice pokradeni svi bakarni djelovi

Dalekovod, koji je spojen na trafo stanicu "Gradišnica", snabdijeva potrošače tri mjesne zajednice i katune na tom području
85 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 14:16h

Sa trafo stanice u Andrijevici, nepoznata osoba ili više njih, ukrala je više djelova.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) prilikom obavljanja redovnih poslova na održavanju elektroenergertske mreže u okolini Andrijevice, ekipe lokalne Elektrodistribucije konstatovale su da su sa stubne trafo stanice "Gradišnica" otuđeni svi bakarni djelovi.

"Dalekovod i dvije trafo stanice bile su pod naponom, baš iz razloga onemogućavanja krađe, ali je obilaskom dalekovoda evidentirano da su tzv. naponski mostovi skinuti, čime su dalekovod i trafo stanica, koja je bila predmet vandalske krađe, u tom momentu bili u beznaponskom stanju", navodi se u saopštenju EPCG.

Dodaje se da je EPCG, krađu prijavila Centru bezbjednosti Berane.

"Krađe su učestale i iste mogu dovesti do neželjenih posljedica kako za mještane, koji su priključeni na trafostranicu, tako i za počinioca ovog djela. Inače, ovaj dalekovod snabdijeva potrošače tri mjesne zajednice i katune na tom području. Eletrodistribucija je cijeli slučaj prijavila nadležnim institucijama i očekujemo da će policija pronaći počinioce ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju EPCG.

Galerija

Bonus video: