ZAKASNILI SA IMOVNISKIM KARTONIMA

ASK utvrdio da su Ličina i Lutovac prekršili zakon

“Ličina je naveo da je na funkciju stupio 1. juna 2017. godine te da je u zakonskom roku ispunio obavezu podnošenja izvještaja, dok je nenamjerno propustio da to učini ponovo podnošenjem redovnog godišnjeg izvještaja za 2017. godinu”
184 pregleda 1 komentar(a)
Agencija za sprječavanje korupcije, Foto: Agencija za sprječavanje korupcije
Agencija za sprječavanje korupcije, Foto: Agencija za sprječavanje korupcije
Ažurirano: 05.04.2019. 00:12h

Član Odbora direktora “Monteputa” Zahit Ličina i Predrag Lutovac iz Odbora direktora Željezničke infastrukture prekršili su zakon jer nijesu na vrijeme dostavili imovinske kartone za prošlu godinu. U odlukama Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) navodi se da funkconer Bošnjačke stranke (BS) nije u zakonskom roku dostavio izvještaj o imovini.

“Ličina je naveo da je na funkciju stupio 1. juna 2017. godine te da je u zakonskom roku ispunio obavezu podnošenja izvještaja, dok je nenamjerno propustio da to učini ponovo podnošenjem redovnog godišnjeg izvještaja za 2017. godinu”, navodi se u odluci Agencije i ističe da su u ASK ocijenili da ti navodi nijesu od značaja.

U Agenciji su istakli i da ni Lutovac nije dostavio izvještaj do kraja marta 2018. godine, navodeći da je on naknadno dostavio pisani dokaz koji mu je dat u lokalnoj pošti.

“Lutovac je naveo da je nakon administrativne provjere Agencije utvrđeno da je dostavio izvještaj bez bar koda, te da zbog nehotičnog propusta naknadno dostavlja izvještaj. Zakonom je propisano da javni funkcioner podnosi izvještaj jednom godišnje u elektronskoj i pisanoj formi. Agencija je kao nevažeći ocjenila izvještaj koji je dostavio Lutovac”, navodi se u odluci Agencije.