Otac pokojnog Vasovića prijetio svjedoku: Ubiću te kao zeca

Policajac Milan Boričić svjedočio je u nastavku suđenja za ubistvo Beranca Zorana Vasovića, za koje odgovaraju Darko Milošević, Goran Vešović i Petar Vujović
527 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 08:14h

Tomislav Vasović, otac ubijenog Zorana Vasovića, poručio je svjedoku Milanu Boričiću, da će ga "ubiti kao zeca", nakon čega je udaljen iz sudnice bjelopoljskog Višeg suda.

Policajac Boričić svjedočio je u nastavku suđenja za ubistvo Beranca Zorana Vasovića 30. decembra 2012. godine, za koje odgovaraju Darko Milošević, Goran Vešović i Petar Vujović.

Boričić je svjedočeći kazao da je te večeri bio u diskoteci sa društvom i da su sjedjeli u loži pored vrata, kada su se začuli pucnji.

Rekao je da je primijetio da je, pred kraj večeri, Zoran sa društvom napustio “Klub 29”, nakon čega se zapucalo. Kazao je da su tada svi, pa i on, krenuli ka izlazu.

Napolju je, kako tvrdi, vidio jednu osobu na zemlji, u sjedećem položaju, za koju nije mogao trazaznati ko je.

"Primjetio sam i drugo lice, koje je prišlo licu koje je sjedjelo na zemlji, uperilo pištolj u njega, ispalivši pritom, nijesam siguran, od sedam do 10 metaka u čovjeka na zemlji. Odmah sam potrčao i uhvatio za ruku lice koje je pucalo. Tada sam ga prepoznao. To je bio Goran Vešović. Savladao sam ga i predao policiji. Nikoga osim Vešovića nijesam primjetio”, kazao je Boričić.

Nakon toga, otac Zorana Vasovića, ustao je i nazvao Boričića lažovom i psetom, nakon čega ga je sudija Vidomir Bošković naložio da ga udalje iz sudnice.

Vasović se opirao, psovao Boričića i pri izlasku mu zaprijetio da će ga ubiti kao zeca.

Sudija Bošković je zakazao rekonstrukciju događaja 28 februara u 11 časova.

Pokojni Zoran Vasović

U optužnici piše da su Vešović, Milošević i Vujović s umišljajem ubili Vasovića i pokušali da ubiju Nikolu Vuksanovića (26) i Aleksandru Obradović (19), koji su bili u društvu pokojnika.

Navodi se da su njih trojica pucali iz pištolja koje su neovlašćeno nosili i da su Vasovića pogodili sa osam projektila. Vuksanović i Obradovićeva zadobili su povrede koje nijesu opasne po život.

Tokom saslušavanja Milošević je tvrdio da je kritične večeri bio pijan i da se ne sjeća događaja. Vešović je kazao da je bio u teškom psihičkom stanju, a Vujović je izjavio da je bio svjedok pucnjave, ali da nije pucao.

Sudski patolog Miodrag Šoć, izjasnio se ranije da je, od osam strijelnih rana, koje je zadobio Vasović, smrtonosni bio jedan projektil manjeg kalibra, ispaljen u leđa, dok su ostali, osim jednog okrznuća, izazvali rane u vidu teških tjelesnih povreda. On je objasnio da su dvije rane bile prostrijelne, pet ustrijelnih i jedno okrznuće. “Tri rane su nanesene od projektila većeg kalibra, a drugih 5 rana od manjeg (7, 65 milimetara). Sve strijelne rane su teške tjelesne povrede, s tim što je jedna, takozvana 'smrtonosna', nanesena s leđa iz oružja manjeg kalibra”.

Potrčao sam i uhvatio za ruku lice koje je pucalo. Tada sam ga prepoznao. To je bio Vešović.

O čemu se pričalo u kući Nikole Vuksanovića

Punomoćnik porodice Vasović, advokat Dragan Novović, pitao je svjedoka Boričića, da li je ikada bio u kući Nikole Vuksanovića, koji je bio u Zoranovom društvu u noći ubistva.

Boričić je kazao da ne vidi kakve to ima veze sa njegovim svjedočenjem, objasnivši da je u kući bio po zadatku, a povodom informativnog razgovora.

Kazao je da se tada bavio eksplozijom” koja se desila ranije.

Advokat Novović kazao je da je tada, neko Vuksanovićevom ocu rekao da ne da sinu da se druži sa Vasovićem, jer bi mogao poginuti i da je samo par dana kasnije Zoran ubijen a Nikola ranjen.

Boričić je kazao da to nije tačno.

Boričić, inače bivši policajac, nedavno je osuđen na dvije godine zatvora, sa još trojicom svojih kolega, u Višem sudu zbog pokušaja ubistva Vasovića, Nikole Pekovića i Zlatibora Vrhovca.

Galerija

Bonus video: