Jan Torp ipak na rehablitaciji

Policija je saopštila da je intervenisala na poziv građana koji su u blizini kuće Torpovih roditelja na jugozapadu Sidneja prijavili čovjeka koji je navodno pokušao da obije automobil
68 pregleda 1 komentar(a)
Jan Torp, Foto: Reuters
Jan Torp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2014. 11:01h

Bivši australijski plivač Jan Torp smješten je u rehabilitacioni centar, pošto je ga policija danas zatekla dezorjentisanog na ulicama Sidneja.

Menadžer bivšeg olimpijskog šampiona Džejms Erksin rekao je da je Torp uzeo kombinaciju antidepresiva i ljekova zbog bolova u ramenu.

Policija je saopštila da je intervenisala na poziv građana koji su u blizini kuće Torpovih roditelja na jugozapadu Sidneja prijavili čovjeka koji je navodno pokušao da obije automobil.

Torp je prvo odveden u bolnicu zbog procjene, a kasnije je prebačen u rehabilitacioni centar.

“On je na rehabilitaciji zbog depresije”, rekao je Erskin za Asošiejtid pres i dodao da je Torp mislio da sjedi u automobilu svog prijatelja.

“Vlasnik automobila je pozvao policiju i policija je došla. Shvatili su da je reč o Janu Torpu i uvidjeli da je dezorjentisan”, kazao je Erksin.

On je potvrdio da je bivši australijski plivač uzimao antidepresive i ljekove, ali da nije pio alkohol.

Ova vijest dolazi samo nekoliko dana pošto su predstavnici za medije petostrukog olimpijskog šampiona rekli da je Torp primljen u bolnicu zbog operacije na ramenu, a ne zbog depresije i alkoholizma.

Torp (31), koji je jedan od najpoznatijih sportista Australije, pokušavao je da se navikne na novi život poslije plivačke karijere i da se izbori s neuspehom u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. godine.

O svojim problemima sa alkoholom i o depresiji Torp je pisao u autobiografskoj knjizi objavljenoj 2013. godine.

On je u novembru 2006. godine saopštio da završava karijeru zbog nedostatka motivacije, a pet godina kasnije odlučio je da učestvuje u kvalifikacijama za Igre u Londonu, ali nije uspio da uđe u reprezentaciju Australije.

Nakon toga je najavio da će učestvovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Barseloni prošle godine i Igre Komonvelta 2014. godine, ali je odustao zbog povrede ramena.

Torp je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja u trkama slobodnim stilom, od toga pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu.

On je osvojio 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, što je treći najbolji rezultat u istoriji plivanja. Ispred njega su samo Amerikanci Majkl Felps sa 26 i Rajan Lohti sa 15 zlatnih medalja.

Bonus video: