Aleksandra Gaši za ubistvo svekra osuđena na 10 godina zatvora

Ranijom odlukom vijeća sudije Evice Durutović, okrivljena Gaši je osuđena na 16 godina zatvora zbog podmuklog ubistva
0 komentar(a)
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2014. 11:12h

Krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol danas je u podgoričkom Višem sudu, u ponovljenom sudskom procesu, osudilo na deset godina zatvora Aleksandru V. Gaši (50) iz Ulcinja, zbog ubistva svekra Ljuze Gašija (78), kazao je njen branilac advokat Tomislav Dedić. Sud je optuženoj izrekao jedinstvenu kaznu od 10 godina i mjesec zatvora, za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Ranijom odlukom vijeća sudije Evice Durutović, okrivljena Gaši je osuđena na 16 godina zatvora zbog podmuklog ubistva, jer je počinila krivično djelo “teško ubistvo iz člana 144. krivičnog zakonika Crne Gore.

Prema optužnici Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Aleksandra Gaši je 9. avgusta 2008. godine oko 23 sata u Ulcinju u Ulici Ivana Milutinovića, ubila Ljuzu Gašija. Ona je u dvorišnom dijelu porodičnih kuća Gaši iz zasjede sakrivena u mraku, sačekala svekra. Kada je prošao kroz kapiju i ušao u neosvijetljeni dvorišni prostor, snaha je iz kolta ispalila metak u glavu svekru.

U istrazi, ona nije sporila da je ubila svekra. Optužena Aleksandra Gaši je kao povod za ubistvo navela da je svekar prema njoj ispoljavao netrpeljivost zbog pripadnosti drugoj nacionalnosti.

Bonus video: