Perunović peta u Beogradu

U trci juniorki na dvije hiljade metara Lidija Todorović osvojila je treće mjesto, Aleksandar Miletić bio je drugi, a Danilo Janjušević treći u trci pionira na hiljadu metara
68 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2014. 15:22h

Članica atletskog kluba Nikšić, Slađana Perunović osvojila je peto mjesto u trci seniorki na dvije hiljade metara, na tradicionalnom Belom krosu u Beogradu.

Nikšićki atletičari nastup u Beogradu završili su sa pet medalja.

U trci juniorki na dvije hiljade metara Lidija Todorović osvojila je treće mjesto, Aleksandar Miletić bio je drugi, a Danilo Janjušević treći u trci pionira na hiljadu metara.

U konkurenciji veterana od 40 do 45 godina Veselin Petrušić osvojio je treće mjesto, a isti plasman u konkurenciji veterana od 60 do 65 godina ostvario je Velimir Ćorović.

Takmičenje je održano po mećavi i ledu i temperaturi ispod nule, a nastupilo je preko 250 takmičara iz Rumunije, Madjarske, Bos i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Trener Drago Musić kazao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, navodeći da su mogli biti i bolji da organizator nije skratio dužinu trka za seniore i seniorke.

"Seniorke su trčale 2000 metara, što nije odgovaralo Slađani Perunović koja je ipak uspjela da zauzme odlično peto mjesto iza Amele Terzić, Sonje Stolić, Biljane Cvijanovic i prestavnice Rumunije. Da nije došlo do skraćenja staze sigurno bi bila među prve tri takmičarke", rekao je Musić.

On je kazao da ga raduje dobra trka Miletića i Todorović, koji su da su pokazali da je pred njima velika atletska karijera u trčanju na srednjim i dugim prugama.

Bonus video: