Policajcu okrivljenom za prebijanje Pejanovića pozlilo na suđenju

Sutkinja Mijušković Stamatović morala je da prekine suđenje, kako bi Leković mogao da potraži ljekarsku pomoć
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 22:41h

Policajac Milanko Leković, jedan od okrivljenih za prebijanje pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića, kazao je juče u sudnici Osnovnog suda da mu je loše, dok je saslušavan njegov kolega Bojan Radunović.

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović nakon toga morala je da prekine suđenje, kako bi Leković mogao da potraži ljekarsku pomoć.

Policajce Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića i Lekovića sredinom februara 2013. godine, sutkinja Mijušković Stamatović osudila je na po sedam mjeseci zatvora. Istom presudom njihove kolege Dobrivoje Đuričić i Radunović oslobođeni su optužbi.

Viši sud u Podgorici, nakon toga, po drugi put je ukinuo osuđujuću presudu trojici policajaca i vratio je na ponovno odlučivanje.

Dio presude, koji se odnosi na oslobađanje Đurišića i Radunovića, tada nije ukinut.

Radunović, koji je i juče svjedočio, pred sutkinjom Mijušković Stamatović, kazao je da nema saznanja da je Pejanović zlostavljan u podgoričkoj betonjerci.

Radunović, koji je i juče svjedočio, pred sutkinjom Mijušković Stamatović, kazao je da nema saznanja da je Pejanović zlostavljan u podgoričkoj betonjerci.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Saša Čađenović pitao je potom Radunovića da li se sjeća da je, kada je bio u smjeni, obišao ćeliju u kojoj se nalazio Pejanović i da li ga je vidio, na šta je ovaj odgovorio da se ne sjeća.

“Ne sjećam se da li sam ja, ili kolega Đurišić, toga dana obišao ćeliju Pejanovića, ali najvjerovatnije ga ja nijesam obilazio”, rekao je Radunović. Nakon toga, Čađenović ga je pitao na osnovu čega može da tvrdi da Pejanović nije zlostavljan, kada ga nije vidio, i da li ima neka druga saznanja na kojima bazira svoje uvjerenje.

“Nemam drugih saznanja da je bilo zlostavljanja Pejanovića”, odgovorio je Radunović.

Čađenović je potom postavio novo pitanje: “Da li ste, kada ste predavali smjenu, razgovarali sa Goranom Stankovićem?”

Branilac okrivljenih policajaca, advokat Nikola Martinović reagovao je zbog Čađenovićevih pitanja i dodao: “Najbolje bi bilo da ga pitate je li razgovarao o fudbalu sa Stankovićem”.

“U redu, jeste li tada razgovarali o fudbalu?”, nadovezao se Čađenović.

Upravo nakon toga ustao je vidno uznemiren Leković i kazao sudiji da više nema živaca, “posebno ne da neko postavlja takva pitanja” i da mu je svega dosta... Martinović se uključio i rekao sutkinji Stamatović: “Leković mi je rekao danas prije suđenja da ima tanke živce i da mu dođe da se zbog svega baci u Moraču”.

Leković je potom rekao da, ako se nastavi tako, da će ga sutkinja Stamatović nositi na duši i da suđenje šteti njegovom zdravlju i zdravlju njegove porodice.“Ne osjećam se dobro. Želim doktora”, kazao je Leković.

Sutkinja Mijušković Stamatović odlučila je da prekine suđenje.

“Biće vam omogućeno da potražite ljekarsku pomoć. Na sljedećem ročištu očekujem da mi donesete medicinsku dokumentaciju”, kazala je Stamatović. Optuženi legitimisao novinara “Vijesti”

Ispred Osnovnog suda juče nakon suđenja zamalo se dogodio incident nakon što je novinar “Vijesti” Vladimir Otašević slikao Milanka Lekovića i njegovog branioca, advokata Nikolu Martinovića.

Leković, kojem je nekoliko minuta ranije, navodno, pozlilo u sudnici, tražio je od novinara da obriše fotografiju.

“Odmah je pitao zašto ga slikam i povikao da izbrišem fotografiju, što naravno nijesam htio da učinim. Odgovorio sam mu da sam novinar i da imam pravo da fotografišem na javnom mjestu”, rekao je Otašević. To je, tvrdi Otašević, dodatno uznemirilo Lekovića, koji je naglo krenuo ka njemu.

“U posljednjem trenutku advokat Martinović ga je uhvatio za ruku i rekao: ’Leko, smiri se pusti ga da radi svoj posao, može da te slika’. To je umirilo Lekovića, koji je potom izrazio sumnju da sam novinar, pa sam mu pokazao službenu legitimaciju”, rekao je Otašević.

Dodao je da je nakon toga Leković zatražio da mu ponovi ko je i rekao da će da podnese tužbu zbog fotografisanja.

“Na listici sam mu napisao svoje ime i prezime i rekao mu da slobodno može da me tuži. Kazao je da će podnijeti tužbu jer uznemiravam njega i njegovu porodicu, zbog čega ima i zdravstvene probleme”, kazao je Otašević, koji je, kako je rekao, nakon toga otišao svojim putem, uz dobacivanje Lekovića.

Prema riječima novinara “Vijesti”, sve se odigralo naočigled Paunovića, Kljajevića, novinarki “Dana” i “Pobjede” Ane Topalović i Milene Lazarević i još nekoliko osoba.

Galerija

Bonus video: