Medenica ide u Studenti iz Tirane

Medenica je već u dva navrata igrao u Albaniji, za Teutu iz Drača, sa kojom je bio šampion 2011. godine, a prošle godine je uzeo nacionalni Kup.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 21:36h

Crnogorska odbojkaška kolonija u Albaniji brojnija je za još jednog člana, i to povratnika – bivši korektor Budvanske rivijere Vuk Medenica do kraja sezone igraće za aktuelnog šampiona Albanije, Studenti iz Tirane.

Podsjećanja radi, u Vlazniji igraju bivši igrači Studentskog centra Goran Bošković i Nikola Kuč, dok su od prije nekoliko dana članice ženskog tima Partizani volej Tijana Jakić i Jelena Šofranac (poražene su u polufinalu Kupa Albanije od Tirana voleja 3:2, iako je njihov tim vodio 2:0).

Medenica je već u dva navrata igrao u Albaniji, za Teutu iz Drača, sa kojom je bio šampion 2011. godine, a prošle godine je uzeo nacionalni Kup.

Sa Studentijem, prošlogodišnjim rivalom Budućnosti u Balkanskoj ligi, koja ove godine nije nastavljena, Medenica je potpisao ugovor na tri mjeseca.

"Zadovoljan sam, jer sam veoma poštovan u Albaniji. Ambicije Studentija su da osvojimo titulu, odnosno da izborimo Evropu", kaže za “Vijesti” Medenica, koji je 2001. godine bio najbolji igrač albanskog prvenstva.

Medenica je proteklu polusezonu proveo u Libanu, u Mont la Saleu iz Bejruta.

"Bilo je ok, a odlazak u Albaniju je šansa za produžim igračku sezonu", dodao je Medenica, koji je iz Bejruta stigao u petak, a već u ponedjeljak će za Tiranu.

Medenica je igračku karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, a potom se 2008. godine preselio u Budvansku rivijeru, sa kojom je osvojio dvije titule i Kup u Crnoj Gori. Pored Libana i Albanije, Medenica je igrao i u Grčkoj, u Koroivosu i Panaksaikiju.

Bio je kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore. Sa juniorskom selekcijom je bio prvak Balkana 2009. godine, dok je godinu dana ranije proglašen za najboljeg blokera na Balkanijadi u turskoj Ankari.

Poziv da igra za Albaniju ili Liban

Kako kaže, ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu Albanije ili Libana da nastupi za jednu od tih selekcija.

"Ponuđeno mi je da igram za Albaniju. Zašto da ne, ako budemo imali zajednički interes, što je i moguće. To interesovanje od strane Odbojkaškog saveza Albanije traje već tri godine, od kada sam sa Teutom osvojio titulu. Čak su sada potegnute priče za libanski pasoš, jer je jednu utakmicu koju sam igrao gledao pomoćnik njiohovog selektora i bio je zadovoljan mojom igrom", kaže Medenica.

Medenica je bio standardan član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, ali u seniorskoj nije dobio šansu. Zato i razmišlja o drugim reprezentacijama...

"Zapostavljen sam što se tiče naše reprezentacije, iako sam na svim takmičenjima u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji bio među glavnim igračima. Ali, šta je, tu je. Neko drugi više poštuje to i zašto da ne prihvatim nečiji poziv. Sve je to posao i zadovoljstvo", rekao je Medenica.

Bonus video: