Bećirović od "Beplera" traži 260.000 eura

U Kolašinu održano pripremno ročište po tužbi Zorana Bećirovića protiv svoje bivše kompanije
205 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 09:57h

U kolašinskom Osnovnom sudu juče je održano pripremno ročište po protivtužbi biznismena Zorana – Ćoća Bećirovića protiv firme “Bepler Džejkobson Montenegro” iz Budve.

Bećirović tužbom od tog preduzeća traži 260.600 eura na ime naknade za zarade i smještaj dok je bio izvršni direktor te firme.

Njegov advokat Branko Čolović juče je kazao da Bećirović sa “Bepler Džejkobson Montenegro “ nikada nije zaključio ugovor o radu, niti su mu uplaćivani porezi i doprinosi.

Advokat tužioca je tražio i da se utvrdi kolike su zarade sadašnjim rukovodiocima te firme.

“Moj klijent tvrdi da se dio zarada isplaćuje u kešu. Treba ustanoviti koliko sadašnji rukovodioci primaju ukupno na ime zarade i smještaja. Zbog toga prije nego što vještak finansijske struke da svoj nalaz, neophodno je saslušati na te okolnosti i svjedoke”, kazao je Čolović.

Bećirovićevi advokati juče ispred suda

Advokat tužene firme Tomislav Miranović tražio je da se sud u Kolašinu oglasi mjesno nenadležnim za spor, obrazlažući zahtjev činjenicom, da je sjedište preduzeća u Budvi. Sutkinja Jadranka Pavlović odbila je prijedlog, uz objašnjenje da je riječ o sporu iz radnih prava, te da je dio preduzeća na teritoriji Opštine Kolašin.

Suđenje će bti nastavljeno 27. februara, kada bi trebalo da se saslušaju Bećirović i ovlašćeni predstavnik kompanije, koja gazduje “Bjankom” i “Avalom” Mihajl Peskov.

Između Beplera i Bećirovića vodi se još jedan spor u istom sudu. To preduzeće tužilo je Bećirovića jer je, navodno, omogućio neovlašćeno korišćenje kapaciteta u hotelima “Avala” i “Bjanka” - Františeku Lipki, Aleksandru Berezkovom, Maji Češljević, Momčilu Duloviću, Dijani Janković, Aleksandru Tvrdišiću i Žarku Velimiroviću, čime je, kako su precizirali, oštetio firmu za 60.000 eura.

Galerija

Bonus video: