I tri Crnogorke na Festivalu klavira u Parizu

Učenice Miljana Nikolić i Jovana Jaramaz i studentkinja Anja Abramović nastupiće na festivalu koji se održava sedmi put
153 pregleda 1 komentar(a)
Anja Abramović, Foto: Facebook
Anja Abramović, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.02.2014. 07:57h

Učenice Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Miljana Nikolić i Jovana Jaramaz i studentkinja Muzičke Akademije sa Cetinja Anja Abramović učestovaće do nedjelje na Festivalu savremenog klavira u Parizu.

Iz škole su saopštili da će muzičari predstaviti savremeno stvaralaštvo crnogorskih kompozitora Senada Gačevića i Dejana Krdzića.

Festival se održava sedmi put, u organizaciji Konzervatorijuma “Frederik Šopen”, a posvećen je stogodišnjici Prvog svjetskog rata i savremenom stvaralaštvu kompozitora iz zemalja koje su učestovale u ratu.

Saopšteno je da će biti predstavljena klavirska djela više od 60 kompozitora, a pored učenika i studenata nastupiće i poznati britanski pijanista Ian Pace, koji će interpretirati savremeno stvaralaštvo njemačkih autora.

“Na zatvaranju festivala biće izveden specijalni multimedijalni projekat pod nazivom 'Zupčanik 1913-1914' Iga Leklera, francuskog pijaniste i profesora klavira”, saopštili su iz škole “Vasa Pavić”.

Navode da će u izvođenju učestovati i Patrik Poavr d`Arvor, poznati francuski novinar i pisac, koji će dočarati predratnu atmosferu kroz tekstove i muziku.

Bonus video: