Oduzeta akcizna roba vrijedna skoro 42.000 eura

Policijski i carinski službenici će i u narednom periodu preduzimati zajedničke akcije
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2014. 15:18h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije i službenici Uprave carina oduzeli su veću količinu akciznih roba, vrijednosti od skoro 42.000 eura.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Sektora bezbjednosti Uprave carina, nakon pribavljene naredbe od strane sudije za istrage Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretrese objekata i vozila na više lokacija u Podgorici, u vlasništvu L.S. (28) iz Podgorice, R.S. (41), rođenog u Kolašinu nastanjenog u Podgorici, i R.R. (57), rođenog u Bijelom Polju nastanjenog u Podgorici.

Pretresom porodične kuće i drugih prostorija L.S. pronađene su i oduzete 3.582 flaše alkoholnog pića, vrijednosti oko 36.000 eura. Pretresom kuće i drugih prostorija, kao i putničkog vozila R.S, pronađeni su i oduzeti više vrsta alkoholnih pića i cigareta, u vrijednosti oko 3.600 eura, dok su pretresom putničkog vozila R.R. pronađene i oduzete razne vrste cigareta u vrijednosti oko 2.200 eura. Oduzeta akcizna roba ima ukupnu vrijednost od 41.800 eura", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su L.S, R.S. i R.R. u prethodnom periodu, bez ovlašćenja za trgovinu, nabaviljali akciznu robu veće vrijednosti koju su potom prodavali, te da su navedenu robu koju su kod njih pronašli i oduzeli policijski i carinski službenici takođe posjedovali u svrhu dalje prodaje.

O rezultatima zajedničke akcije obaviješten je Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela i naložio da se L.S. uhapsi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. On će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužiocu.

Protiv R.S. je, u redovnom postupku, podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu, zbog osumnje da je počinio isto krivično djelo, nedozvoljeno trgovina.

Službenici Uprave carina su R.R. izdali prekršajni nalog, zbog počinjenog carinskog prekršaja iz Carinskog zakona, na osnovu kojeg je od ovog lica naplaćena novčana kazna.

Policijski i carinski službenici će i u narednom periodu preduzimati zajedničke akcije, u cilju suzbijanja krijumčarenja i nedozvoljene trgovine akciznim robama.

Galerija

Bonus video: