Podgorica: Osumnjičen da je prijetio otmicom ako mu ne isplati 8.000 eura

B.Š. je uhapšen dok je, sumnja se, shodno ranijem dogovoru sa F.L. čekao da mu preda iznuđeni novac
88 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.01.2014. 12:04h

Podgorička policija je u četvrtak uhapsila B.Š. (48) iz Budve, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda, na štetu D.M. iz Podgorice.

"Policajci su preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja koji je prethodnih dana prijavio D.M, a koji je naveo da mu je nepoznato lice, koje ga je proteklih dana više puta zvalo telefonom sa pozivnog broja iz inostranstva, tražilo da mu isplati 8.000 eura. Ukoliko to ne učini, biće mu oteti članovi porodice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nakon toga isto lice je zahtijevalo od D.M. da mu odmah uplati 4.000 eura, predlažući različite načine uplate novca, da bi na kraju u telefonskom razgovoru saopštilo da će D.M. pozvati drugo lice koje će preuzeti novac.

"Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja uhapšen je F.L. za koga se sumnja da je pozvao D.M. radi preuzimanja novca, nakon čega je u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici od njega uzeo 4.000 eura, koji je trebalo po prethodnom dogovoru da u četvrtak preda B.Š. u Podgorici. Međutim do primopredaje novca nije došlo jer je policija uhapsila F.L. neposredno nakon preuzimanja novca od D.M. Novac, pronađen kod F.L. vraćen je oštećenom D.M", ističe se u saopštenu.

B.Š. je uhapšen dok je, sumnja se, shodno ranijem dogovoru sa F.L. čekao da mu preda iznuđeni novac.

Nakon hapšenja B.Š. je, uz izvještaj, u zakonskom roku, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Bonus video: