Berane: Uhapšen osumjičeni za aktiviranje bombe ispred kafea "Grand"

Od dejstva eksplozije nastala je veća materijalna šteta na objektu ovog kafe bara, kao i šteta na više lokala u blizini
215 pregleda 7 komentar(a)
Bomba na kafe Grand u Beranama, Foto: Tufik Softić
Bomba na kafe Grand u Beranama, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 31.01.2014. 11:49h

Beranska policija je u četvrtak rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave ispred kafe bara „Grand“, koje se dogodilo šest dana ranije.

Uhapšen je David Kasumović (21) iz Berana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je D.K, 24. januara 2014. godine, oko 05,30 časova, aktivirao eksplozivnu napravu – ručnu bombu na dijelu terase u blizini ulaznih vrata kafe bara „Grand“, u vlasništvu D.J, koji se nalazi u ulici Mojsija Zečevića u Beranama.

U momentu izvršenja krivičnog djela, unutar kafe bara se nalazila radnica S.D. koja nije povrijeđena", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Od dejstva eksplozije nastala je veća materijalna šteta na objektu ovog kafe bara, kao i šteta na više lokala u blizini.

Policija je izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i izuzela predmete i tragove koji su upućeni u Forenzički centar, čime je došlo do sumnje da je Kasumović počinio krivično djelo.

Pretresom porodičnog stana Kasumovića tokom kojeg su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su povezani sa izvršenjem krivičnog djela.

Ti predmeti su takođe upućeni u Forenzički centar.

Kasumnović je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Beranama, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Bonus video: