Vještaci će utvrditi uračunljivost Ajkunić

Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica, protivila se predlogu, jer smatra da je ovo smišljena strategija odbrane i da vještačenje nije neophodno
1 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2014. 08:35h

Vijeće sutkinje Suzane Mugoše, prihvatilo je predlog odbrane da komisija ljekara vještaka obavi neuropsihijatrijsko posmatranje optužene za ubistvo, Selme E. Ajkunić, kako bi se ustanovilo da li je sposobna da prati tok suđenja.

Advokatica Vojka Bulatović, predložila je vijeću da se najprije ta okolnost utvrdi, nakon čega bi se krenulo sa izvođenjem dokaza.

Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica, protivila se predlogu, jer smatra da je ovo smišljena strategija odbrane i da vještačenje nije neophodno.

Sud je, nakon kraće pauze, donio rješenje da se naredbom odredi komisija ljekara vještaka koja će provjeriti uračunljivost okrivljene u vrijeme kada je počinila ubistvo.

Zbog izmjene sastava vijeća, glavni pretres juče je počeo iznova. Na početku otvaranja glavnog pretresa, Ajkunić je kazala da ne može dati odbranu, jer se zdravstveno ne osjeća dobro, zbog čeja je pod terapijom.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. mart u Višem sudu u Podgorici.

Iznoseći odbranu u julu prošle godine, Ajkunić je priznala da je dva puta nožem ubola Radomira Pavićevića (71) dok su se nalazili u njegovoj kući u Baru.

Tada je kazala da nije imala namjeru da ga ubije, već samo zaplaši. Ona je tada ispričala da je Pavićević u kuću pozvao da mu ispegla odjeću, da su zatim zajedno popili litar rakije, nakon čega ju je je navodno seksualno zlostavljao.

Prema navodima optužnice, Ajkunić je 7. marta 2013. godine u popodnevnim časovima u naselju Čeluga u Baru, s umišljajem usmrtila Pavićevića. Optužena mu je zadala dva uboda nožem, duženine 16,5 centimetara u leđa i lijevu ruku, a Pavićević je preminuo usljed iskrvavljenja.

Bonus video: