PRVA ŽENSKA LIGA

Galeb opet "ispeglao" Budućnost

Nakon pobjede u Baru sa 3:1, u prvom dijelu prvenstva, izabranice Nikole Masoničića su ponovo "uzele mjeru" vicešampionu, ovoga puta u Podgorici, i to sa maksimalnih sa 3:0
2 komentar(a)
Odbojkašice Galeba, Foto: Saša Jončić
Odbojkašice Galeba, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 28.03.2019. 08:04h

Galeb, očigledno, ove sezone ne leži Budućnost Zetatransu - nakon pobjede u Baru sa 3:1, u prvom dijelu prvenstva, izabranice Nikole Masoničića su ponovo "uzele mjeru" vicešampionu, ovoga puta u Podgorici, i to sa maksimalnih sa 3:0 (25:15, 25:19, 25:23), u posljednjem meču 10. kola Prve ženske lige.

Podgoričanke su u prvom setu vodile do 10.poena, nakon čega je Galeb preokrenuo i više vođstvo nije ispuštao do kraja meča.

Trener Budućnost Zetatransa Vladimir Racković je pokušao nešto da promijeni kada je od početka drugog seta u igru uveo nedovoljno oporavljenu reprezentativnu korektorku Nedu Vujadinović, ali je bilo očigledno da ona još nije spremna da pomogne ekipi nakon duže pauze zbog povrede ramena.

Najneizvjesniji je bio treći set, do 18:18, kada su "galebice" uzele tri poena u nizu i na 21:18 prelomile ovaj set, samim tim i meč.

Ovom pobjedom, ukupno devetom u prvenstvu, Galeb je sada drugi na tabeli, dok je Budućnost Zetatrans drugim porazom pala na treće mjesto.

Tabela: Luka Bar 27, Galeb 26, Budućnost Zetatrans 24, Morača 18, Budva 9, AOK Rudar 9, Gimnazijalac 4, Nikšić 3.

11. kolo (31.januar/1. februar): AOK Rudar - Nikšić, Luka Bar - Morača, Budva - Budućnost Zetatrans, Galeb - Gimnazijalac.