RAPORT

Gužva na podgoričkoj premijeri filma "Montevideo, vidimo se"

Druženje je trajalo manje od sat vremena, jer su zvijezde večeri kasnile petnaestak minuta, ali im nije im bilo lako, posebno zbog toga što je i temperatura u Cineplexxu rasla zajedno sa gužvom
130 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:06h

Nastavak filma “Montevideo Bog te video” stigao je i u podgorički bioskop. Ljubitelji prvog dijela jedva su dočekali da vide dogodovštine Tirkea, Moše, Milutinca, Jakše, Vampira, Nosonje, Balerine, članova prve reprezentacije kraljevine Jugoslavije na Mundijalu 1930. u Urugvaju.

Režiser Dragan Bjelogrlić, kao i glumci Miloš Biković, Petar Strugar, Predrag Vasić, Nikola Đuričko i Ivica Zekić u prostorijama Cineplexxa večeras pred premijeru družili su se sa novinarima, ali i sa fanovima koji su aparatima pratili svaki njihov pokret.

Dragan Bjelogrlić

Najraspoloženiji da ćaska sa klincima, čiji su se i roditelji probijali kroz novinarske ekipe ne bi li ugrabili koji autogram, bio je Strugar. Uz širok osmijeh, strpljivo slikao sa fanovima koje su činile uglavnom djevojčice, davao autograme i uz put ćaskao sa novinarima, ali bez zvaničnih izjava. Kako je rekao, princip mu je da ne daje intervjue, ali su zato njegove kolege zaista imale težak posao trudeći se da svakoj novinarskoj ekipi izađu u susret.

Druženje je trajalo manje od sat vremena, jer su zvijezde večeri kasnile petnaestak minuta, ali im nije im bilo lako, posebno zbog toga što je i temperatura u Cineplexxu, kako su se skupljale zvanice na premijeri rasla. Ipak, večeras su svi mogli biti ponosni što su na projekat koji su radili četiri godine, napokon stavili tačku, a publika je, čini se po reakcijama zadovoljna nastavkom Montevidea.

Iako se kroz prvi dio i tri sezone serije, publika najviše vezala za Bikića (Tirke), Strugara (Mošu) i Viktora Savića (Milutinca), sinoć je najviše smijeha u sali izazvao Đuričko, kada se kao Živković pojavio na stadionu na konju.

“Moj lik se pojavljuje u specifičnom trenutku i sam je veoma specifičan”, opravdava Đuričko smijeh publike koji je izazvao. Četiri godine snimanja, nijesu mu pale teško, iako se, kako kaže “posao odužio”.

“Ima to prenosti i mana. Jedna od prednosti je to što smo živjeli jedni sa drugima i to je dalo jednu notu filmu. A jedino je bio problem to što smo morali da održavamo izgled. Dječaci su morali da žrtvuju i neke druge poslove koje bi možda dobili u međuvremenu. Ovo je jedinstven projekat, ne može da se poredi ni sa čim, tako da sam veoma srećan što sam učestvovao u njemu”, kazao je Đuričko. Ipak, učešće u Montevideu, njemu nije smetalo kada su drugi projekti u pitanju.

“Moja uloga je manja, pa sam bio u povoljnijem položaju”, objasnio je Đuričko i najavio da ćemo ga uskoro gledati i u projektu “Top je bio vreo”.

Premijeri su prisustvovali i Ksenija Popović i Dejan Savićević

Premijeri Montevidea prisustvovao je i veliki broj poznatih ličnosti među kojima pjevači Renata Perazić, Bojan Marović, glumci Dubravka Vukotić, Ivana Mrvaljević, Sanja Jovićević, Boris Zvicer, Mladen Nelević, režiseri Bato Dukaj, Draško Đurović, Nikola Vukčević, odbojkaš Igor Vušurović, spisateljica Ksenija Popović i predsjednik FSCG-a Dejan Savićević.

Otkazana prva projekcija

Oni koji su mislili da će prvi pogledaju Montevideo, pa su kupili karte za projekciju u 16.20 minuta, nijesu imali sreće.

“Današnja projekcija u 16.20 je odložena zato što je digitalna kopija koju nam je distributer dostavio, a juče se na testu pokazala kao dobra, danas ipak imala određene tehničke greške.

Zato smo tu projekciju otkazali, uradili drugu kopiju i sada je sve uredu. Gledaocima koji su kupili karte vratili smo novac ili pomjerili za neku sljedeću projekciju”, potvrdila je PR-ka Cineplexxa Olivera Bracanović prije premijere.

Ona se pohvalila da je interesovanje za “Montevideo” ogromno.

Galerija