Potvrđene presude u predmetu "Afrodita"

Dejan D. Lakušić osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela “zločinačko udruživanje”
1447 pregleda 0 komentar(a)
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2014. 13:29h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu okrivljenima za zločinačko udruživanje i posredovanje u prostituciji u predmetu “Afrodita” koju je izreklo specijalno vijeće sudije Valentine Pavličić u Višem sudu u Podgorici, saznaju “Vijesti”.

Dejan D. Lakušić osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela “zločinačko udruživanje” i dva krivična djela posredovanja u vršenju prostitucije, od kojih je jedno učinjeno prema maloljetnici K.Đ. sa Kosova.

Zbog posredovanja u prostituciji, na po godinu zatvora osuđeni su Bogdan B. Šaković, Ranko S. Korać, Dejan Popović zvani Kure, Mirko M. Tripković, Žarko V. Mrdak, Aleksandar B. Dragićević i Petar V. Perunović, dok je Nebojša Ž. Bojović, osuđen na tri mjeseca zatvora zbog posredovanja u vršenju prostitucije.

Sud je oslobodio od optužbi Ranka Koraća, Vojislava S. Savkovića i Ranka S. Jovanovića da su počinili krivično djelo trgovina ljudima.

Sud je donio presudu kojom se odbija optužba protiv Koraća da je počinio krivično djelo “zločinačko udruživanje” jer je tužilac odustao od krivičnog gonjenja.

Policajci Miodrag M. Begić, Vladan V. Radunović i Mladen V. Radunović, oslobođeni su optužbe da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer nijesu dokazani navodi optužbe da su obezbjeđivali noćni klub "Afrodita" za vrijeme dok se u njemu obavljala prostitucija.

Bonus video: