Ronioci u Morači traže još dvije nestale osobe

"Zbog loših uslova, danas nećemo nastaviti potragu za dva nestala lica. Očekujemo da će se voda u narednim danima izbistriti i da će se vodostaj smanjiti"
233 pregleda 9 komentar(a)
Igor Đogović utopljenik, Foto: Vesko Belojević
Igor Đogović utopljenik, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.01.2014. 09:27h

Ronioci iz Bijele, po zahtjevu policije juče su u Morači tragali za dvije nestale osobe.

Rukovodilac ronilačkog tima Danilo Mijajlović, kazao je "Vijestima" da su dvije ekipe ronilaca pretraživale dva dijela rijeke od Vezirovog mosta do Skalina i od Skalina do Junion bridža.

"Šest ronilaca su pretraživali korito rijeke. Uslovi ronjenja su bili izuzetno teški. Bio je vrlo visok vodostaj i voda je bila mutna toliko da je vidljivost bila dosta slaba", rekao je Mijajlović.

Dodao je da je jučerašnja potraga trajala od 10 do 15.30 časova.

"Upravo zbog loših uslova, danas nećemo nastaviti potragu za dva nestala lica. Očekujemo da će se voda u narednim danima izbistriti i da će se vodostaj smanjiti", kazao je Mijajlović.

Ronioci su juče našli beživotno tijelo policajca Igora Đogovića (29) kako pluta u vodi kod mosta na nikšićkim semaforima u Podgorici.

Tijelo Đogovića primijetila je prolaznica, koja je policajce obavijestila da je leš u vodi "zarobljen" između stijena i grana.

Đogović je bio analitičar kriminalističke policije - Odsjeka za organizovani kriminal Uprave policije, a nestao je prije tri dana.

Nestanak su prijavili njegovi prijatelji, koji su pronašli otključana vrata od stana a u njemu mobilni telefon, dokumenta i oproštajno pismo.

Oproštajno pismo poslato je na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu.

Đogović je u Upravi policije važio za mirnog i radnog momka, koji je sa starijim bratom stanovao i radio u Podgorici, dok mu ostatak porodice živi u njegovom rodnom gradu Bijelom Polju.

U posljednja tri dana pronađena su tri beživotna tijela u Morači.

Prije dva dana je u mjestu Botun pronađeno beživotno tijelo I. S. (69), a istog dana, nadomak Podgorice, ronioci su iz Morače izvukli i tijelo Saše Lapčevića, koji je automobilom sletio u rijeku.

Bonus video: