Suđenje Zagoričanima: Na nove račune stizale hiljade eura

Optuženi Klikovac je, kako tvrde iz banke, 24. jula 2012. godine otvorio devizni žiro račun, na koji je već sljedećeg dana leglo 169.878,28 eura
1260 pregleda 0 komentar(a)
Zagorič, Računarska prevara, Foto: Boris Pejović
Zagorič, Računarska prevara, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.01.2014. 21:26h

Saslušavanjem svjedoka je, pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša, nastavljeno suđenje okrivljenima za računarsku prevaru, tokom koje je sa inostranih računa “skinuto” više od milion eura.

Svjedok Slavko Gačević, službenik u podgoričkoj First Financial Banci, kazao je da je oko 170.000 eura, koje su legle na žiro račun okrivljenog Saše Klikovca, nijesu vraćene švajcarskoj UBS banci, jer je tužilaštvo stopiralo isplatu.

“Iako je UBS banka iz Švajcarske zahtijevala povrat novca u iznosu od 169.878,28 eura, ovaj novac nije vraćen, jer se čeka ishod sudskog procesa protiv Klikovca”, kazao je Gačević.

Objasnio je da je Klikovac 24. jula 2012. godine otvorio devizni žiro račun, na koji je već sljedećeg dana leglo 169.878,28 eura.

“Službenici u banci su to prepoznali kao sumnjivu transakciju, nakon čega smo slučaj prijavili Upravi za sprečavanje pranja novca i privremeno stopirali isplatu na 72 časa", naveo je Gačević.

Službenica Invest Banke Montenegro Ana Milošević, objasnila je da je Bojan Pejović otvorio devizni žiro račun i obavjestioi službenicu banke da očekuje uplatu od 5.000 eura.

Rekla je da je na taj račun, u dva navrata, uplaćeno ukupno 9.150 eura.

“Kroz evidenciju banke može se vidjeti da je na račun Bojana Pejovića, izvjesni Džon Kasel Maršal uplatio više od 7.000 eura, a zatim i Džon Foks iznos od 2.150 eura”, kazala je Milošević.

Ona je rekla i da je okrivljeni Boris Petričević sredinom avgusta 2012. otvorio devizni račun. “Nakon toga je od Banke iz Ciriha, koja je trebala da uplati novac na Petričevićev žiro račun, stiglo obavještenje da se možda radi o prevari”, kazala je ona.

Prema navodima optužnice, za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru optuženi su Beograđanin Miloš S. Čujović zvani Čujke i Podgoričani Nikola M. Marković, Vidoje S. Stanišić, Nebojša M. Marković, Saša V. Klikovac, Dragan N. Kovačević zvani Gendža, Bojan N. Pejović, Radonja D. Vulević, Boris B. Petričević i Slađana M. Medenica.

Bonus video: