Na suđenju za ubistvo braće Gojačanin svjedočiće i roditelji Šćepana Bujića

Prema navodima optužnice, Bujić je 15. februara sa više hitaca usmrtio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina u bilijar klubu u centru Bara
1121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2014. 08:00h

Veselin i Dijana Bujić, roditelji Šćepana Bujića, optuženog za ubistvo braće Gojačanin u Baru, svjedočiće 25. februara u podgoričkom Višem sudu.

To je predložio advokat optuženog Zoran Piperović, što je krivično vijeće sutkinje Vesne Pean prihvatilo.

Osim roditelja, planirano je da svjedoči i Šćepanov mlađi brat Luka, nakon čijih saslušanja će vijeće odlučiti o predlozima odbrane - da se izvrši neuropsihijatrijsko posmatranje okrivljenog, kao i o predlogu advokata oštećene porodice, Srđana Lješkovića - da se izvrši vještačenje forenzičke psihologije.

Zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić protivila se juče u nastavku suđenja predlozima odbrane.

Veselin Bujić

"Na osnovu provedenih dokaza, ne postoji ni trunka sumnje da je bila isključena ili smanjena uračunljivost usljed duševne bolesti, privremene duševne poremećenosti, te zaostalog duševnog razvoja ili druge teže duševne poremećenosti", kazala je ona.

Drugi advokat odbrane Danilo Mićović ocijenio je da je tužiteljka laik u tim stvarima i da ne zna da li je okrivljeni bio uračunljiv kada je pucao.

Piperović je pojasnio da roditelji treba da svjedoče o djetinjstvu i odrastanju Šćepana Bujića, kao i o njegovom psihičkom stanju.

"Da se izjasne o njegovom psihičkom stanju, da bi se shvatila porodična anamneza i provjerila odbrana", kazao je.

Prema navodima optužnice, Bujić je 15. februara sa više hitaca usmrtio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina u bilijar klubu u centru Bara.

Nakon ubistva, do 17. februara bio je u bjekstvu, kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen.

Bujić je ranije, u odbrani, rekao da je Ljubomir te večeri došao do njegovog stola i rekao mu da je istukao njegovog maloljetnog brata i da mu je još kazao “da bi ga ubio, da ga nijesu zadržali”.

Dodao je da je osjećao strah, da mu je srce jako udaralo. Objasnio je da je potegao revolver, računajući da će se Gojačanin uplašiti i udaljiti, ali se, rekao je, desilo suprotno.

Ispričao je da je to Gojačanina razjarilo i da je, navodno, ustao i krenuo ka njemu.

“Potom me psovao, a zatim zamahivao da me udari. Zatim je podigao ruku da me pesnicom udari u glavu. Mislim da sam tada ispalio hitac-dva u njegovom pravcu”, kazao je Bujić u odbrani početkom oktobra.

Galerija

Bonus video: