Marković: Pritvorite ministra pravde, pa neka ispriča šta zna o ubistvu

U prijavi piše da Duško Marković 2004. godine, pred istražnim sudijom Radomirom Ivanovićem, nije rekao sve što zna o ubistvu pokojnog urednika “Dana”
99 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2014. 11:26h

Zamjenik glavnog urednika lista “Dan” Nikola Marković, podnio je krivičnu prijavu protiv ministra pravde Duška Markovića i tražio da mu se odredi pritvor, jer je 2004. kao svjedok prećutao činjenice koje su mu bile poznate o ubistvu Duška Jovanovića.

Novinar, pozivajući se na Krivični zakonik, podsjeća Vrhovno državno tužilaštvo da relativna zastarjelost za krivično djelo - pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, nastupa 14. septembra i traži da se zbog toga preduzmu hitni koraci kako bi se potpredsjedniku Vlade što prije skinuo imunitet i kako bi bio pritvoren, zbog straha od bjekstva.

U prijavi piše da sadašnji ministar septembra 2004. godine, pred istražnim sudijom Radomirom Ivanovićem, nije rekao sve što zna o ubistvu pokojnog urednika “Dana”, a što mu je bilo poznato kao tadašnjem pomoćniku ministra unutrašnjih poslova, odnosno rukovodiocu Službe državne bezbjednosti.

Vučković: Provjerićemo sve navode Duška Markovića

Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković najavio je da će u saradnji sa Višim državnim tužiocem, preduzeti mjere da se najnovije informacije na koje je ukazao Duško Marković u vezi ubistva Duška Jovanovića hitno provjere prikupljanjem informacija od ministra pravde kao i sve informacije kojima je on raspolagao ili dobijao od drugih institucija kao direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Veselin Vučković i Duško Marković

On je kazao da će se iz tog perioda pretražiti sve što ima u arhivi policije.

"I to ne samo u vezi Jovanovića nego i nekih drugih lica jer, kako sam shvatio Markovića, u tom vremenu je bilo informacija koje su upućivale da je bila ugrožena i bezbjednost tadašnjeg premijera (Mila) Đukanovića. Uradićemo sve što je u našoj moći, jer želimo da vidimo da li postoji informacija koja bi bila korisna za nastavak istrage o ubistvu Jovanovića”, kazao je Vučković za portal Analitika.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 29. januar

Galerija

Bonus video: