Mercedesova podrška Šumaheru na novom bolidu

Mercedes je predstavio novi bolid W05 i otkrio natpis "#KeepFightingMichael", koji se nalazi odmah iza vozačevog sjedišta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2014. 17:17h

Ekipa Mercedesa pružila je danas podršku svom bivšem vozaču Mihaelu Šumaheru, koji je već mjesec dana u komi nakon pada na skijanju.

Mercedes je predstavio novi bolid W05 i otkrio natpis "#KeepFightingMichael", koji se nalazi odmah iza vozačevog sjedišta.

Za Mercedes će u predstojećoj sezoni voziti Luis Hamilton i Niko Rozberg, koji je tri godine bio Šumaherov kolega u toj ekipi, prije nego što se sedmostruki šampion Formule 1 penzionisao 2012.

Mercedes je predstavio novi automobil na stazi Heres na jugu Španije, gdje će početi testiranje pred sezonu.

Šumaher i dalje u komi

Mjesec dana poslije teške nesreće na skijanju u francuskim Alpima, sedmostruki šampion Formule 1, Njemac Mihael Šumaher, i dalje se nalazi na odjeljenju intenzivne njege u bolnici u Grenoblu, a ljekari se sve rjeđe izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju, prenose danas francuski mediji.

Šumaherova portparolka Sabin Kem posljednji put se obratila novinarima 17. januara, kada je rekla da njegovo stanje stabilno, ali još kritično.

Šumaher je primljen na odjeljenje intenzivne njege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra poslije jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi.

On je od tada stavljen u stanje vještačke, indukovane kome i operisan je dva puta sa neizvjesnim izgledima oporavka.

Fetel: Nadam se Šumaherovom čudesnom oporavku

Četvorostruki uzastopni svjetski šampion u Formuli 1, Njemac Sebastijan Fetel poručio je danas da se nada čudesnom oporavku svog zemljaka Mihaela Šumahera.

"Dugo poznajem Šumahera i on mi je bio uzor čitavog života. Ne znamo u kakvom će Šumaher biti stanju kada ga budu probudili iz kome, ali se nadam čudu i vjerujem da će on biti isti kao ranije", rekao je Fetel

On je dodao da nije posjetio Šumahera u bolnici u Grenoblu, gdje se nalazi na liječenju.

Bonus video: