Osumnjičen da je oštetio Budžet Crne Gore za preko pola miliona eura

Krivična prijava podnijeta protiv državljanina Srbije, I.B. (33) sa prebivalištem u Beogradu, koji je izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik privrednog društva "MB Bankada" iz Budve
254 pregleda 8 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2014. 16:36h

Budvanska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv državljanina Srbije, Igora Baraća (33) sa prebivalištem u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa kojim je oštetio Budžet Crne Gore za iznos od 576.224 eura.

"Sumnja se da je I.B. počinio pomenuto krivično djelo na način što u svojstvu izvršnog direktora i ovlašćenog zastupnika privrednog društva "MB Bankada" D.O.O. iz Budve, u periodu od 1. januara 2007. do 11. novembra 2013. nije izvršio obračun i plaćanje poreskih obaveza po osnovu poreza na dobit, poreza na dodatnu vrijednost i poreza i doprinosa na lična primanja, u ukupnom iznosu od 576.224 eura za koji je oštetio Budžet Crne Gore", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo.

"U rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela učestvovali su službenici Centra bezbjednosti Budva i službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u saradnji sa Poreskom upravom Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: