Uhapšeni osumnjičeni za aktiviranje bombe u dvorištu kuće u Zagoriču

Bomba bačena u dvorište Milivoja Ivančevića šefa obezbjeđenja Zavoda za izdržavanje kaznenih sankcija (ZIKS) u Spužu
498 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2014. 10:56h

Podgorička policija uhapsila je Nebojšu Vlahovića (20) i Ranka Vukovića (21) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su u noći između ponedjeljka i utorka bacili ručnu bombu u dvorištu kuće braće Milivoja i Milenka Ivančevića u podgoričkom naselju Zagorič.

Milenko Ivančević bivši je službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, dok je njegov mlađi brat šef smjene obezbjeđenja u ZIKS-u.

U eksploziji niko nije povrijeđen, ali je od šrapnela oštećena fasada kuće.

Podgorički policajci su brzo, nedaleko od mjesta eksplozije, uhapsili Vlahovića i Vukovića, koji su se nalazili u “golfu III”.

Krim tehničari na licu mjesta izuzeli su odjevne predmete - potkapu i crne rukavice.

Iz policije je zvanično saopšteno da su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je Vlahović aktivirao ručnu bombu u dvorištu kuće Ivančevića, dok ga je Vuković čekao u vozilu.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Ivan Petrović, kazao je juče “Vijestima” da je odmah nakon obavještenja o događaju izašao na lice mjesta i preuzeo vršenje uviđaja, u saradnji sa službenicima policije.

"Nakon pribavljenih dokaza u daljem postupku, imaćemo više podataka o okolnostima ovog događaja. Zbog interesa postupka, za sada ne mogu saopštiti više detalja vezano za ovaj događaj", kazao je Petrović.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz policije, osumnjičeni mladići sumnja se da se došli makadamskim putem do kuće Ivančevića, nakon čega je Vlahović preko ograde bacio kašikaru.

Osuđenici iz dijela za kratke kazne ranije su javno optuživali Milivoja Ivančevića da ih brutalno maltretira, a neki su čak tvrdili da ih je improvizovanim buzdovanom udarao među noge.

Nakon ispovijesti jednog od osuđenika, tadašnji direktor ZIKS-a Milan Radović navodno je Ivančevića ostavio bez tog buzdovana.

"Danas je ovdje sve u redu, još od juče Ivančević ne nosi sa sobom drveni buzdovan kojim je udarao zatvorenike, a to je ipak jedan demokratski iskorak. Niko od drugih komandira ne slijedi njegov doskorašnji primjer u ponašanju, makar ne za sad", kazao je u septembru 2011. godine bivši osuđenik Radomir-Brajan Brajušković.

Prošle godine u januaru, barska policija uhapsila je kriminalnu grupu, koja se organizovano bavila krađama na teritoriji te opštine, među kojima i Nebojšu Vlahovića.

Perović posjetio Ivančeviće

Direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović, posjetio je braću Ivančević u njihovoj porodičnoj kući u Zagoriću.

Prema riječima Milenka Ivančevića, Perović je dao podršku njegovoj porodici nakon napada. Iz porodice Ivančevć kazali su da se u trenucima napada Milivoje nalazio na poslu u spuškom zatvoru.

Takođe, saopšteno je da su u trenucima eksplozije ostali članovi porodice spavali i da ih je iz sna trgla jaka detonacija. Ubrzo nakon napada došla je policija, koja je obavila uviđaj.

Galerija

Bonus video: