Vezali ženu i sina policajca i odnijeli nakit i 650 eura

Maskirani, naoružani razbojnici upali u kuću službenika Uprave policije u Podgorici
109 pregleda 30 komentar(a)
Pištolj, Napadač, Foto: Shutterstock
Pištolj, Napadač, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2014. 07:58h

Više maskiranih napadača, upali su juče ujutru u kuću policajca N. K. i pod prijetnjom oružjem, natjerali njegovu suprugu da im preda vrijedan nakit i 650 eura.

Nezvanični izvori “Vijesti” iz policije, tvrde da su barem tri razbojnika oko pet ujutru provalili u dom službenika Uprave policije, u podgoričkom naselju Vrela Ribnička.

Isti izvori saopštili su da vrata kuće nisu bila zaključana, već da su napadači slomili staklo, uklonili rajber i potom ušli u spavaću sobu, u kojoj je bila supruga N. K. sa djecom.

Napadači su, rečeno je “Vijestima”, na nogama imali kese, glave su im bile pokrivene fantomkama, a na rukama su imali rukavice. Naoružani su bili pištoljem i sjekiricama.

Supruga policajca, inspektorima je rekla da su među sobom kriminalci pričali na albanskom.

“Kćerke je pokrila ćebetom, pa ih napadači nijesu ni primijetili, a nju i sina odvukli su u dnevnu sobu. Maloljetnog sina odmah su vezali ljepljivom trakom”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

On tvrdi da im je žena tada, pod prijetnjom, najprije dala 250 eura, a potom još 400.

“Onda su vezali i nju. Počeli su da je maltretiraju... Nedugo zatim, čuli su zvuk automobila, pa su pobjegli”, rekao je izvor “Vijesti”.

Nakon poziva, na lice mjesta izašla je ekipa za uviđaje, koja je izuzela materijalne tragove i uzela izjavu od napadnute žene.

“Izuzeti tragovi poslati su na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu na dalja vještačenja”, saopšteno je nezvanično iz policije.

Inspektori su o događaju upoznali zamjenika osnovnog državnog tužioca.

Oni, prema informacijama “Vijesti”, provjeravaju da li policijska akcija iz 2012. godine, u kojoj je N. K. učestvovao, ima veze sa napadom na njegovu kuću i porodicu.

Sagovornik “Vijesti” rekao je da su oprezni, jer je moguće i to da neko, ko je znao za taj slučaj, možda pokušava policiju da navede na pogrešan trag.

Policajac je “Vijestima” sinoć kazao da, zbog pravila službe, ne može da komentariše događaj.

Bonus video: