Pronađeno tijelo vozača koji je juče sletio u Moraču

Tijelo je pronađeno nizvodno od mjesta udesa, a ronioci iz Bijele su juče, gotovo četiri sata bezuspješno tragali za vozačem
99 pregleda 0 komentar(a)
Udes Dromira, Saša Lapčević, Foto: Vesko Belojević
Udes Dromira, Saša Lapčević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.01.2014. 11:38h

Ronioci iz Bijele uspjeli su da pronađe tijelo vozača koji je juče službenim “pasatom” (PG DG 242) rano ujutru probio zaštitni zid i sletio u rijeku Moraču u mjestu Dromira, nadomak Podgorice.

Radi se o službenom vozilu Hipo Alpe Adria grupe.

Tijelo je pronađeno nizvodno od mjesta udesa, a ronioci iz Bijele su juče, gotovo četiri sata bezuspješno tragali za vozačem.

Automobil su u Morači primijetili radnici “Crnagoraputa”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, pretpostavlja se da je vozilom upravljao službenik banke Saša Lapčević (40).

On se, prema istim informacijama, kretao iz pravca Kolašina, kada je iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, udario u stijenu na desnoj strani puta i, od siline udara, prešao na drugu stranu kolovoza, probio zaštitni zid i sletio u nabujalu rijeku.

“Na graničnom prelazu Dobrakovo u 3.19 časova, registrovan je ulazak 'pasata' u Crnu Goru. Službenici na graničnom prelazu tada su uočili da se u vozilu nalazio samo vozač i da nije bilo drugih lica sa njim”, kazao je izvor iz istrage.

Po dolasku na lice mjesta, ekipa za uviđaje na obali rijeke pronašla je jaknu i lična dokumenta Lapčevića.

Radi se o vozačkoj dozvoli i službenoj legitimaciji Hipo Alpe Adria grupe.

S obzirom da je automobil završio u rijeci, a da od vozača nije bilo ni traga, angažovani su ronioci iz Ronilačkog centra u Bijeloj.

Rukovodilac ronilačkog tima Danilo Mijajlović, kazao je juče “Vijestima” da su po pozivu policije u mjesto Dromira došli oko 12 časova.

“Automobil je bio vidljiv i nalazio se na sredini rijeke. Ekipa od četiri ronioca prvo je pretražila automobil, nakon čega je utvrđeno da u njemu nema tijela. Sačekali smo da dođe elevator, koji je po nalogu istražnog sudije, uz našu pomoć, izvukao pasat iz rijeke”, rekao je Mijajlović.

Objasnio je da su nakon toga nastavili potragu.

“Pretraga terena oko mjesta gdje se nalazio automobil trajala je do 16 časova. Nijesmo uspjeli da pronađemo vozača”, rekao je Mijajlović.

Bonus video: