Kolaković tri od tri

Kan je u tri utakmice sa Kolakovićem na klupi upisao sve tri pobjede, u gostima protiv Narbona (3:1), te kod kuće protiv Liona (3:0) i Rena (3:1)
5 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 22:46h

Koliko je važno prisustvo trenera na samoj utakmici, pokazuje i primjer francuskog Kana – proslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak Igor Kolaković je 8. novembra postao šef stručnog štaba kluba sa Azurne obale (zamijenio je Kristofa Menoa), ali je zbog komplikovane procedure dobijanja trenerske licence u Francuskoj čekao dva mjeseca da dobije dozvolu da ekipu vodi sa klupe.

U tom periodu, bivši trener Budućnosti i ACH voleja, koji je kao selektor Srbije osvojio osam medalja, mogao je samo da trenira ekipu (zajedno sa pomoćnikom Srđanom Popovićem) i priprema taktiku, ali je ekipu na utakmicama vodio drugi pomoćnik Erik Rue.

U šest utakmica bez Kolakovića na klupi, Kan je imao skor od dvije pobjede i četiri poraza.

Kada je početkom godine, konačno, stigla dozvola, stvari su krenule na bolje. Kan je u tri utakmice sa Kolakovićem na klupi upisao sve tri pobjede, u gostima protiv Narbona (3:1), te kod kuće protiv Liona (3:0) i Rena (3:1), novog kluba Vojina Ćaćića koji će debitovati ove nedjelje u kup utakmici sa Tuluzom.

Sa svih devet bodova, Kan je prvi put u sezoni dospio do pozicije koja vodi u plej-of (osmo mjesto), što je i bio prvi cilj kada je Kolaković preuzeo ekipu.

U idućem kolu, Kolakovićev Kan gostuje Šomonu, koji vodi crnogorski selektor Nikola Matijašević, koji je bio trener Kolakoviću dok je igrao za Partizan.

Matijaševićev tim je proteklog vikenda u gostima poražen od Narbona 3:1, pa je Šomon pao na šesto mjesto, iako je na početku sezone bio lider.

Jedan od najboljih u ekipi Narbona bio je crnogorski reprezentativac Božidar Ćuk sa 14 poena (11 iz napada, dva iz bloka, jedan as). Narbon je pretposljednji na tabeli sa 15 bodova, nakon što su mu je oduzeto šest bodova zbog određenih nepravilnosti u radu kluba ove sezone.

Najzad, proteklog vikenda je za Set debitovao Miloš Ćulafić. Iako je meč počeo na klupi, korektor crnogorske reprezentacije je bio najbolji pojedinac svog tima u pobjedi u gostima protiv Ajačija sa 3:1, pošto je upisao 20 poena (18 iz napada, dva iz bloka). Set je trenutno sedmi na tabeli.

Bonus video: